Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 976 kJ / 4 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,68 g |
Tuky | 189,34 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 583,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Mezitím si připravte náplň:
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Moje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 22 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno 16. 10. 2025 07:42:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 29 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 49 minutami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 12 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 13 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Tématické fráze:
ořechová buchta,
mrkvový buchta,
mrkvové buchty,
ořechové buchty,
buchty s mrkvovou naplni,
mrkvovo ořechová bábovka,
mrkvovo ořechový dort,
buchta s ořechy,
mrkvové buchta,
ořechová náplň do buchet,
mrkvovoorechova buchta,
buchty z domácí pekárny,
mrkvovo ořechové řezy,
buchta s mrkví,
mrkvova napln do buchet,
mrkvovo-orechove rezy,
ořechová buchta do pekárny,
mrkvovo-ořechová bábovka,
ořechová buchta z pekárny,
mrkvovo ořechový koláč
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
sůl,
cukr moučkový,
mrkev,
cukr krupice,
šťáva citronová,
mléko,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
piškoty dětské
Komentáře (19)