Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 976 kJ / 4 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,68 g |
Tuky | 189,34 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 583,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Mezitím si připravte náplň:
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Moje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 5 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 13 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 2 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 6 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 6 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 8 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 9 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 10 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 11 hodinami
Tématické fráze:
ořechová buchta,
mrkvový buchta,
mrkvové buchty,
ořechové buchty,
buchty s mrkvovou naplni,
mrkvovo ořechová bábovka,
mrkvovo ořechový dort,
buchta s ořechy,
mrkvové buchta,
ořechová náplň do buchet,
mrkvovoorechova buchta,
buchty z domácí pekárny,
mrkvovo ořechové řezy,
buchta s mrkví,
mrkvova napln do buchet,
mrkvovo-orechove rezy,
ořechová buchta do pekárny,
mrkvovo-ořechová bábovka,
ořechová buchta z pekárny,
mrkvovo ořechový koláč
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
sůl,
cukr moučkový,
mrkev,
cukr krupice,
šťáva citronová,
mléko,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
piškoty dětské
Komentáře (19)