Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 018 kJ / 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,96 g |
| Tuky | 41,69 g |
| Vláknina | 4,25 g |
| Cholesterol | 182 mg |
| Sodík | 547 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 7,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín.
Krok 2: Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji.
Krok 3: Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s "divokým" kořením.
Krok 4: Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Zveřejněno 21. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kz0J
Moje poznámka
Segedínský guláš V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kz0J
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš s klobásou,
segedínský guláš z hovězího masa,
segedínský guláš z vepřového boku,
segedínský guláš vepřový bok,
segedínský guláš ze sterilovaného zelí,
segedínský guláš top recepty,
segedínský guláš,
segedínský guláš s klobásy,
segedinák,
originál segedínský guláš,
segedínský guláš bez lepku,
segedinsky gulas recept,
segedínský guláš hovězí,
vareni segedinsky gulas colombo 65,
segedínský guláš s klobásou,
segedínský guláš s veproveho boku,
segedínský guláš s hovězím masem,
segedínský guláš original,
guláš ze sterilovaného zelí,
segedínský guláš ze sterilovaného
Suroviny:
krkovice s kostí,
cibule,
zelí sterilované,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
masox,
vegeta,
maggi,
jíška tmavá hotová,
smetana zakysaná,
voda,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (26)
http://www.miric.cz
Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ?
Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že
No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky)
A protože shodou okolností mám v pomaláči segedýn (s klobáskou, vepřovým a hovězím masem a kyselým zelím), mám tam mimo papriky a pepře také kostku masoxu. Už se na něj těším a za recept posílám bod.
Masox Složení kostky: jedlá sůl, sojový hydrolyzát, rostlinný tuk, látky zvýrazňující chuť (E621, E627, E631), škrob bramborový, aroma bujónové a hovězí, masový výtažek 1 %, sušené hovězí maso 1,4 % (obsahuje sušený vaječný bílek, lepek), cukr, kukuřičný škrob maltodextrin, barvivo E 150d, sušená petrželová nať, sojová omáčka - obsahuje sóju (sójový hyrdolyzát, ocet, rostlinný tuk, aromata (octové, vinné, houbové, estragon), bílé víno, povidla švestková, kvasnicový výtažek, výtažek chilli, směs koření, česnekový výtažek), extrakt pepř a kmín, emulgátor E 471, regulátor kyselosti kyselina citrónová, celerový a cibulový extrakt. Může obsahovat stopy mléka, lupiny.
Takže v Masoxu je 2,4% masového výtažku.
NEMÁM NIC proti rozumnému používání dochucovadel nebo masoxů, ale přírodní Masox ani Vegeta opravdu není
chocolate: Vegeta se kdysi vozila z Jugoslávie jako "Dodatek do jelima" a byla velmi ceněna. Je to jen sušená zelenina a sůl. Bujón nebo Masox je v podstatě zahuštěný, koncentrovaný hovězí nebo drůbeží vývar. A Hotová jíška není také nic umělého, ale jen denaturovaný nativní škrob, který lépe hydratuje a nemusí se 1/2 hodiny vařit.
Frantiska: Hotová restaurační jídla miluji a mnohdy se to doma tak dobré uvařit nepodaří.
http://clupmi.blog.cz
Ta vegeta a maggi mi přijdou zbytečné, pak chutnají všechna jídla stejně.Cibule, maso, zelí a koření udělají perfektní šťávu samo o sobě.Nechci být nějak kousavá, dochucovadla neodsuzuji, ale nějak nechápu smysl domácího vaření s kostkou, maggi, vegetou a umělou jíškou, pokud je vše použito v jednom jídle.