Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš V.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

21. 8. 2012 22:19

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 018 kJ / 721 kcal
Bílkoviny77,96 g
Tuky41,69 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy7,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tajemství tohoto chutného guláše je v jeho řádném vychucení veškerým uvedeným kořením, použitím masa s odpovídajícím množstvím tuku a použitím dobrého kyselého zelí..

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

4. 5. 2018 10:50

casino: Máte pravdu, položme si otázku, co znamená slovo AUTENTICKÝ. Záleží však nejen na přídavném, ale také na podstatném jménu: autentický SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ je opravdu něco jiného než autentický BLAF! ;-)

casino casino

4. 5. 2018 10:47

Dajda:
Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ? :-O
Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že :-8:-p:-D
No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky) :-D

Dajda Dajda

4. 5. 2018 10:00

clupmi: Nemusíte, to je Vaše právo, nicméně zakázat ostatním, aby se vyjadřovali k Vašim receptům, taky nemůžete. Tomu se říká svoboda projevu, to se teď už smí. :-O

magdalenka: Fotografie jeho budou, recept taky, to mu přece neupírám, ale nejde o autentický recept, jak on sám zdůrazňuje v jednom ze svých příspěvků, Maďaři takhle segedín rozhodně nevaří, to vím z osobní zkušenosti.

clupmi clupmi

4. 5. 2018 09:41

Jana Dorazinová-Remková: Díky Janičko!!!<3:-*:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2018 09:20

clupmi: :-D:-D:yes:

clupmi clupmi

4. 5. 2018 08:43

Dajda: Bla bla bla, bla, s někým diskutovat hodlám a s někým ne.8-(

magdalenka magdalenka

4. 5. 2018 08:24

Dajda: autor píše, že fotografie sú autentické...jeho.

Dajda Dajda

4. 5. 2018 08:10

clupmi: Autentický? No to jste mě pobavil! :-D Myslíte, že archivář Székely, na jehož přání smíchal v polovině 19. století kuchař, nemaje už hostům co nabídnout, zbylý pörkelt a dušené kysané zelí, do toho vrazil Maggi, vegetu, masox a korunoval to hotovou jíškou? Troufám si tvrdit, že tomu tak nebylo - Váš rodinný recept zcela jistě autentický nebude. Kritizovat samozřejmě můžeme cokoliv, stejně tak jako Vy můžete cokoliv zveřejňovat - v tom panuje rovnoprávnost.

clupmi clupmi

4. 5. 2018 07:46

Marynka: Všechny mé fotografie jsou autentické, jen focené jinou technikou a za rozdílných světelných podmínek. Segedýn a jiné guláše jsou typická "hospodská" jídla. Stejně tak můžete kritizovat Moravského vrabce, Španělské ptáčky, svíčkovou, smažený sýr a pod. Tak do hospod nechoďte a dejte si něco v KFC, McDonalďs nebo v jiném Fast Foodu. <3
http://www.miric.cz

magdalenka magdalenka

4. 5. 2018 07:43

Prosím, čo je " vepřový minutkový bok"? Normálny obyčajný bôčik asi nie? Vďaka!

clupmi clupmi

4. 5. 2018 07:35

Dajda: Přidal jsem pár dalších fotografií, aby to bylo pestřejší. Další jiné a podobné fotografie jsou u podobných receptů jiných zaregistrovaných členů. Je to důkaz, že vaření není totéž, jak by Baťa sekal dřeváky. A dochucovadla se vyrábí a prodávají proto, aby si lidé dochucovali pokrmy podle toho, co komu chutná. Nám to chutná právě takto a je to recept autentický. :-Kwww.miric.cz

Marynka

3. 5. 2018 11:12

Ať se dívám, jak se dívám, obrázek segedín moc nepřipomíná, alespoň podle obecně zažitých zvyklostí. To, co má být zelí, vypadá spíš jako nastrouhaná kedlubna, barvu to také nemá a dvě smetany by v tom jídle vypadaly také jinak. Zdá se mi, jakoby autor použil fotku jiného receptu. Vůbec mi recepty autora připomínají hospodskou stravu minulého století v tom horším slova smyslu. Samá náhražka, žádné pomazlení se surovinami byť i kvalitními.

Dajda Dajda

3. 5. 2018 08:31

Leckdo mi vyčítá, že své výtvory nefotím. Jak je však vidět, někdy je lepší fotku ani nepřidat. A co se týká vegety, polévkového koření, hotové jíšky a haldy koření? V tom se můj názor na přípravu segedínu opravdu různí, i když netvrdím, že v jednoduchosti je krása za každou cenu. Tady však kvalitní maso a zelí, dobrá paprika (koření), dostatečné množství kysané smetany, vychytaný postup při přípravě jídla a zkušený kuchař bohatě postačí! ;-)

clupmi clupmi

23. 8. 2012 11:26

janek53: Jak je vidět, názory se různí, a to je dobře:yes:

janek53 janek53

22. 8. 2012 17:47

Bez komentáře:-((:no:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš s klobásou segedínský guláš z hovězího masa segedínský guláš z vepřového boku segedínský guláš vepřový bok segedínský guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš top recepty segedínský guláš segedínský guláš s klobásy segedinák originál segedínský guláš segedínský guláš bez lepku segedinsky gulas recept segedínský guláš hovězí vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínský guláš s klobásou segedínský guláš s veproveho boku segedínský guláš s hovězím masem segedínský guláš original guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš ze sterilovaného

Suroviny: krkovice s kostí, cibule, zelí sterilované, paprika sušená sladká, sůl, pepř, kmín drcený, masox, vegeta, maggi, jíška tmavá hotová, smetana zakysaná, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Segedínský guláš V.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz0J