Segedínský guláš V.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 018 kJ / 721 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,96 g |
Tuky | 41,69 g |
Vláknina | 4,25 g |
Cholesterol | 182 mg |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 7,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tajemství tohoto chutného guláše je v jeho řádném vychucení veškerým uvedeným kořením, použitím masa s odpovídajícím množstvím tuku a použitím dobrého kyselého zelí..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2018 10:50
casino: Máte pravdu, položme si otázku, co znamená slovo AUTENTICKÝ. Záleží však nejen na přídavném, ale také na podstatném jménu: autentický SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ je opravdu něco jiného než autentický BLAF!
4. 5. 2018 10:47
Dajda:
Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ?
Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že
No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky)
Položme se na otázku, co je AUTENTICKÝ?
Pojem je to tak široký, že autentický může být kdejaký blaf, tento nevyjímaje (soudě podle titulní fotečky) a autor má patrně pravdu, že
No, má tchyňka by si nechala navíc k jídlu donést kelímek smetany (soudě podle titulní fotečky)
4. 5. 2018 10:00
clupmi: Nemusíte, to je Vaše právo, nicméně zakázat ostatním, aby se vyjadřovali k Vašim receptům, taky nemůžete. Tomu se říká svoboda projevu, to se teď už smí.
magdalenka: Fotografie jeho budou, recept taky, to mu přece neupírám, ale nejde o autentický recept, jak on sám zdůrazňuje v jednom ze svých příspěvků, Maďaři takhle segedín rozhodně nevaří, to vím z osobní zkušenosti.
magdalenka: Fotografie jeho budou, recept taky, to mu přece neupírám, ale nejde o autentický recept, jak on sám zdůrazňuje v jednom ze svých příspěvků, Maďaři takhle segedín rozhodně nevaří, to vím z osobní zkušenosti.
4. 5. 2018 09:41
Jana Dorazinová-Remková: Díky Janičko!!!
4. 5. 2018 09:20
clupmi:
4. 5. 2018 08:43
Dajda: Bla bla bla, bla, s někým diskutovat hodlám a s někým ne.
4. 5. 2018 08:24
Dajda: autor píše, že fotografie sú autentické...jeho.
4. 5. 2018 08:10
clupmi: Autentický? No to jste mě pobavil! Myslíte, že archivář Székely, na jehož přání smíchal v polovině 19. století kuchař, nemaje už hostům co nabídnout, zbylý pörkelt a dušené kysané zelí, do toho vrazil Maggi, vegetu, masox a korunoval to hotovou jíškou? Troufám si tvrdit, že tomu tak nebylo - Váš rodinný recept zcela jistě autentický nebude. Kritizovat samozřejmě můžeme cokoliv, stejně tak jako Vy můžete cokoliv zveřejňovat - v tom panuje rovnoprávnost.
4. 5. 2018 07:46
Marynka: Všechny mé fotografie jsou autentické, jen focené jinou technikou a za rozdílných světelných podmínek. Segedýn a jiné guláše jsou typická "hospodská" jídla. Stejně tak můžete kritizovat Moravského vrabce, Španělské ptáčky, svíčkovou, smažený sýr a pod. Tak do hospod nechoďte a dejte si něco v KFC, McDonalďs nebo v jiném Fast Foodu.
http://www.miric.cz
http://www.miric.cz
4. 5. 2018 07:43
Prosím, čo je " vepřový minutkový bok"? Normálny obyčajný bôčik asi nie? Vďaka!
4. 5. 2018 07:35
Dajda: Přidal jsem pár dalších fotografií, aby to bylo pestřejší. Další jiné a podobné fotografie jsou u podobných receptů jiných zaregistrovaných členů. Je to důkaz, že vaření není totéž, jak by Baťa sekal dřeváky. A dochucovadla se vyrábí a prodávají proto, aby si lidé dochucovali pokrmy podle toho, co komu chutná. Nám to chutná právě takto a je to recept autentický. www.miric.cz
3. 5. 2018 11:12
Ať se dívám, jak se dívám, obrázek segedín moc nepřipomíná, alespoň podle obecně zažitých zvyklostí. To, co má být zelí, vypadá spíš jako nastrouhaná kedlubna, barvu to také nemá a dvě smetany by v tom jídle vypadaly také jinak. Zdá se mi, jakoby autor použil fotku jiného receptu. Vůbec mi recepty autora připomínají hospodskou stravu minulého století v tom horším slova smyslu. Samá náhražka, žádné pomazlení se surovinami byť i kvalitními.
3. 5. 2018 08:31
Leckdo mi vyčítá, že své výtvory nefotím. Jak je však vidět, někdy je lepší fotku ani nepřidat. A co se týká vegety, polévkového koření, hotové jíšky a haldy koření? V tom se můj názor na přípravu segedínu opravdu různí, i když netvrdím, že v jednoduchosti je krása za každou cenu. Tady však kvalitní maso a zelí, dobrá paprika (koření), dostatečné množství kysané smetany, vychytaný postup při přípravě jídla a zkušený kuchař bohatě postačí!
23. 8. 2012 11:26
janek53: Jak je vidět, názory se různí, a to je dobře
22. 8. 2012 17:47
Bez komentáře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 44 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jak připravit semifreda? Miniaturní dortíčky jsou plné smetany, ovoce a čokolády
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš s klobásou segedínský guláš z hovězího masa segedínský guláš z vepřového boku segedínský guláš vepřový bok segedínský guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš top recepty segedínský guláš segedínský guláš s klobásy segedinák originál segedínský guláš segedínský guláš bez lepku segedinsky gulas recept segedínský guláš hovězí vareni segedinsky gulas colombo 65 segedínský guláš s klobásou segedínský guláš s veproveho boku segedínský guláš s hovězím masem segedínský guláš original guláš ze sterilovaného zelí segedínský guláš ze sterilovaného
Suroviny: krkovice s kostí, cibule, zelí sterilované, paprika sušená sladká, sůl, pepř, kmín drcený, masox, vegeta, maggi, jíška tmavá hotová, smetana zakysaná, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý
Segedínský guláš V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kz0J
24 názorů