Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Suroviny
Porce: větší dortová forma
Nutriční hodnoty
Energie | 26 308 kJ / 6 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,72 g |
Tuky | 312,48 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 759,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2012 19:59
Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo
17. 9. 2012 19:44
Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!
29. 8. 2012 16:35
dala bych si+9
28. 8. 2012 13:33
No, mňam
27. 8. 2012 20:52
Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhů
27. 8. 2012 20:50
+7
27. 8. 2012 20:37
Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu
27. 8. 2012 13:27
Bibinka:, jelen zůstane jelenem, tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletého. Asi to nevyřešíme
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
27. 8. 2012 13:13
maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitř on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......
27. 8. 2012 13:06
Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdla. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketa
27. 8. 2012 13:04
Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????
27. 8. 2012 13:01
Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážím Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očima a všem zdravě závidím Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičku
27. 8. 2012 13:00
Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelen kardamon znám tento
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
27. 8. 2012 12:56
maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezmění jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátat
27. 8. 2012 12:35
spagetka:děkuju, podívám se.Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Francouzský toust
Přidáno před 7 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 6 minutami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 3 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zákusek z cukety cuketový zákusek hrnkový čokoládový dort krem z hery hrnkovy korpus krém na dort z héry hrnkovy zakusek zakusek s karamelovym kremem zákusek z héry technika zdobení dortů krémem techniky zdobení dortů krémem těsto na dortový korpus recept na zákusek z cukety čokoladovy krem z hery zákusek s cuketou hrnkový korpus na dort zakusky z bile čokolády zakusky z hery stracatela dort krémy z hery
Suroviny: cuketa strouhaná, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, vejce, cukr vanilkový, kardamom, prášek do pečiva, mléko, pudink karamelový, máslo, cukr vanilkový, cukr krystal, čokoláda na vaření, tuk 100%, poleva čokoládová, jahodová marmeláda
Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zvlg
21 názorů