Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 086 kJ / 1 933 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,02 g |
| Tuky | 94,02 g |
| Vláknina | 30,62 g |
| Cholesterol | 643 mg |
| Sodík | 7,64 g |
| Sůl | 17,60 g |
| Sacharidy | 115,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 2: Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná. Přihodíme do pánve. Papriky a papričky (feferony) nakrájíme na nudličky a šup s nimi do pánve.
Krok 3: Žampiony oloupeme, ale nemusíme, nožky odkrojíme (použijeme např. do polévky) a překrájíme na plátky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se žampiony přidáme do pánve.
Krok 4: Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, zbavená bubáků. Kdo chce, může i odkožkovat. Všechno promícháme, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Přidáme obě mleté papriky, chviličku zarestujeme a zalijeme studenou vodou.
Krok 5: Vaříme cca 15-20 minut. Kontrolujeme zejména brambory, jsou-li měkké.
Krok 6: Asi ve 200 ml studené vody rozmícháme mouku a přilijeme do pánve. Povaříme cca 10 minut na mírném plameni a dochutíme solí, pepřem. Můžete ještě přidat chilli.
Krok 7: Natrhané lístky majoránky dáme až úplně nakonec. Podáváme s chlebem, zapíjíme dobře vychlazeným pivem.
Zveřejněno 29. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní "cukguláš"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Exq
Moje poznámka
Pikantní "cukguláš"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Exq
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 9 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 3 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 4 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 5 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 5 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 6 hodinami
Uherská pěna
Daami před 7 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 9 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze žlutého patizonu,
cuketovy cukguláš,
zapecene brambory v tchibo hrnci,
žlutá cuketa guláš,
rendlík na pečení brambor v troubě tchibo diskuze,
hrnec na vaření brambor tchibo,
pikantní jídla z jedné pánve,
jedlé blafy,
tchibo cuketa,
zapečená rajčata tchibo,
jak se peče s hrnecem na pečení brambor v troubě tchibo,
recepty z prostřeno 2012 cucková polévka
Suroviny:
cuketa,
cibule,
česnek,
žampióny,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
rajče,
chilli paprika čerstvá,
klobása papriková,
sádlo,
brambory,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
pepř mletý,
majoránka čerstvá,
mouka polohrubá,
voda
Komentáře (34)
všem vám ještě jednou moc děkuji
díky Andrej