Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 374 kJ / 2 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,19 g |
Tuky | 109,23 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 277,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky, cukr, hřebíček a vodu povařit 10 min nebo až se vyvaří větší část tekutiny. Vybrat hřebíčky a nechat vychladnout. Rozmixovat tyčákem.
Krok 2: Smetanu vyšlehat do tuha, na konci zašlehat med, opatrně vmíchat jogurt a švetkové pyré.
Krok 3: Vmíchat 3-5 lžic griliáše a v kovové misce mrazit. Každou hodinu promíchat, cca 3-4x.
Krok 4: Mandlový griliáš: Mandle namlet nahrubo, na suché pánvi opékat 2 minuty - až se rozvoní.
Přidat cukr a vodu, až se začne tvořit karamel, sundat z ohně a přemístit na talíř vymazaný olejem (jinak to už nikdy neodlepíte ). Krok 5: Vychladlé kusy prohnat foodprocesorem (rozmixovat do libovolné hrubosti/jemnosti). Zbytek lze použít na posyp dortů, jako součást müsli nebo třeba do korpusu na cheesecake.
Přidat cukr a vodu, až se začne tvořit karamel, sundat z ohně a přemístit na talíř vymazaný olejem (jinak to už nikdy neodlepíte ). Krok 5: Vychladlé kusy prohnat foodprocesorem (rozmixovat do libovolné hrubosti/jemnosti). Zbytek lze použít na posyp dortů, jako součást müsli nebo třeba do korpusu na cheesecake.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PW14
Moje poznámka
Švestková zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PW14
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 10 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 22 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 16 minutami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 1 hodinou
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 3 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 3 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 4 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 4 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 5 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí švestková zmrzlina,
zmrzlina ze švestek,
švestková limonáda,
domácí zmrzlina švestková,
recept na švestkovou zmrzlinu,
švestkova zmrzlina domácí,
švestková domácí zmrzlina,
zmrzlina z svestek,
domácí svestkova zmrzlina recept,
zmrzlina domácí ze švestek,
domaci svestkova zmrzlina-recept,
svestkovazmrzlina,
recept na horké švestky se zmrzlinou,
svestkova zmrzlina s makem recept,
domácí zmrzlina ze švestek,
mirabelková zmrzlina,
šveskova zmrzlina,
jak zmrzlinu ze švestek,
¨švestková zmrzlina,
švestková zmrzka
Suroviny:
švestky,
voda,
cukr,
koření hřebíček,
smetana ke šlehání,
med,
jogurt bílý,
griliáš mandlový,
mandle,
cukr krupice,
voda
Komentáře (4)