Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sarka 38

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 065 kJ /
3 362 kcal
Bílkoviny98,26 g
Tuky104,08 g
Vláknina44,15 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,16 g
Sůl15,14 g
Sacharidy485,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí".

Zveřejněno 25. 10. 2012

Poznámka autorky sarka 38

Někdy dávám i zbylou od oběda bramborovou kaši...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVpk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný bramborovo-podmáslový chléb (celozrnný)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVpk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

cathlen, měla jsem taky strach dát tolik soli, ubrala jsem, dala jsem tak dvě KL a bylo to málo...jdu ho péct znovu a určitě přidám sůl...

Já dávám opravdu pol. lžíci. A není nějak moc slaný, řekla bych, že normálně. Ubrat sůl ale můžete :)

Svetlana: Svétluš, opravdu jsi tam dala lžíci soli? :-O to jsou 4 lžičky (vhodné tak na kilo mouky)....

...mám novou pekárnu a jako první jsem si vybrala tento chlebík...a je opravdu výborný...zapsala jsem si recept a půjdu zkoušet dál...ale opravdu tento je vynikající!!!!

Tak jsem si všimla, že už jsi je zkoušela... :-) jinak na rohlíky mám zase těsto upravené- pořád to vylepšuju, takže pokud budeš chtít, recept napíšu :-)

Zdeni, ještě zkus ty Majolkové® houstičky :-) určitě nebudeš zklamaná :-)

sarka 38:já ty 2 měsíce taky vůbec nekupuji pečivo a ještě zásobuju obě dcery.Už mám od Tebe vytisknutý další recept "celozrnné semínkové rohlíky".Budu péct asi dnes večer,tak dám vědět,jak dopadly.

Zdeni, děkuju za pochvalu, recept je můj, vymyšlený a dělám ho taky pořád a je nej :-) Několik let nekupuji pečivo, vše si peču...:-D

Pekárnu vlastním asi 2 měsíce a toto je zatím nejlepší chleba,jaký jsem upekla.

Na pekárnu se už někdo ptal, takže to dole napsaný je...:-8 Abych pravdu řekla, tak chleba mi někdy dosahuje až k okénku,jednou se mi i k němu přilepil. Takže jsem recept zmenšila, vyzkoušela a teď už je akorát... ;-)

sarka 38: můžu se zeptat, jak máš velkou pekárnu? :-O Vždyť tohle množství se snad ani do té největší nevejde. . . :-S

Také máme rádi"semínkové"pečivo:-)Též dávám semínka ihned na začátku.
Šárko,ten Tvůj chlebíček je opravdu moc hezký:-K+6:yes::-p

krásný chlebík:-K;-):yes: už jsem dlouho nepekla, tak že by tento;-):-?:yes::-)

Yanull, já dávám semínka ihned, protože jsem po čase ten signál neslyšela.. :-O Vůbec ho nevnímám, a když si vzpomenu, tak se to už peče.. :-)droždí dávám jedno celé, ale musí být na něm napsaný, že je na půl kg mouky, protože některé jsou na 1 kilo a ty se pak musí složitě odsypávat, aby byla přesně půlka. A tím se nechci zdržovat ;-)Takže přesně do tohoto receptu příjde jeden ten sáček (i když je mouky víc než půl kila)..

Také chválím chléb náš vezdejší:yes: a posílám za něj bodík. Pekárnu mám tu samou, tak ráda zrealizuji. Mám dotaz, zda semínka dát hned a nebo po zvukovém signálu a to droždí jen ten 1 sáček a nebo množství přizpůsobit hmotnosti mouky? Je to tu napsáno tak trošku "šalamounsky";-):-p +2:-K

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
silver crest domácí pekárna, silver crest pekárna, domaci pekarna silver crest, pekárna silver crest, pomalý hrnec silver crest, pekárna na chleba silver crest, silver crest domácí pekárna recepty, podmáslový chleba, silver crest pomalý hrnec, pekárna chleba silver crest, pekárna chleba z lidlu, domácí pekárna silver crest recepty, recepty pro pekárnu silver crest, recepty silver crest, bramborovo-pivni chleb, podmáslový chleb s bramborem, silver crest z lidlu, podmáslový chléb s vařeným bramborem, domácí pekárna silver crest recept, recept na podmaslovy chleb

Suroviny:
podmáslí, voda, olej, brambory, mouka žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, cukr, sůl, kmín celý, droždí sušené, semínka lněná, semínka slunečnicová, semínka dýňová, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu