Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 520 kJ / 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,07 g |
| Tuky | 8,99 g |
| Vláknina | 13,69 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 101,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama.
Krok 2: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.
Krok 3: Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku /půl na půl/.
Krok 4: Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi.
Krok 5: Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova.
Krok 6: Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova.
Krok 7: Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.
Zveřejněno 9. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Moje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 34 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 17 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 18 minutami
Vosí hnízda
Luentynka před 56 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 58 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 11 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
cuketová cmunda na plech,
cmunda z cukety na plech,
cuketová cmunda,
cmunda z cukety,
cmunda,
domácí cmunda,
cmunda pečená v troubě,
staročeská cmunda,
cmunda na pekáč,
něco na plech,
cmunda plněná uzeným masem,
staročeská cmunda po kaplicku,
pečená cmunda v troubě,
cmunda s cukety,
cmunda z cukety na pekáč,
recepty na cmundu,
pečené plněné brambory na plechu,
cmunda na plech z cukety,
staročeská cmunda v troubě,
cmunda z pekáče
Suroviny:
brambory,
slanina debrecínská,
slanina debrecínská,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
česnek mědvědí,
olej,
Komentáře (22)
Cmunda, čili bramboráček,to je dobrá bašta,
prej se po ní olizuje i u boudy Asta!!!
Ne snad, že by byla špatná, to náhodou není,
ale Asta cítí salám, a to ona cení!!!!
např.: přistane tu cmunda, bude další runda