Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře s nádivkou

Podrobný postup pro úplné začátečníky, jak uspět hned napoprvé a připravit perfektní pečené kuře s nádivkou. Autorka kuchařských knih poradí, jak kuře upravit na pečení a vytvořit nádivku. Pečené kuře s nádivkou vás už nebude strašit jako nesplnitelný úkol.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min záleží na váze kuřete

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava, záleží na váze kuřete)

17. 11. 2008 15:07

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie13 906 kJ / 3 324 kcal
Bílkoviny97,46 g
Tuky205,15 g
Vláknina26,66 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 6,18 g
Sůl15,06 g
Sacharidy259,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Není nic horšího než špatně ochucená a blátivá nádivka. Přestože fotky s upečeným kuřetem, které má břišní dutinu půvabně a k prasknutí nacpanou nádivkou, svádí k následování, to nejdůležitější z nich nepoznáte: nejlepší nádivka se nenachází uvnitř kuřete, ale těsně pod kůží. Anebo někde úplně mimo.

Když totiž kuře napěchujete nádivkou a zavřete za ním dveře trouby, začne se propékat od povrchu směrem dovnitř. Trouba není mikrovlnka, a tak to teplu chvíli trvá, než se dostane až doprostřed. Mezitím už ale maso začne pouštět šťávu a ta se nasaje do nádivky. A když navíc dáte do kuřete nádivky příliš, nebude mít vznikající pára kam utíkat a všechna voda zůstane v nádivce. Nejspíš vám pak ani nepomůže, když k času na upečení kuřete přidáte i dalších 20 minut pro nádivku. Pokud tedy žádáte radu, zde je: vůbec nedávejte nádivku dovnitř kuřete, a pokud už ano, tak jí vyplňte břišní dutinu sotva z poloviny. Naopak se zaměřte na kůži, které je v místech, co dřív kuře mělo krk, pro tyto účely docela dost. Když si s ní dáte tu práci, zjistíte, že je celkem dlouhá a pojme nádivky opravdu hodně. Místo se také dá najít pod kůží na prsou, od masa ji uvolníte bez jakkoli náročného zásahu jen rukou.

Nad stále ještě vydatným zbytkem nádivky neplačte, naopak jásejte. Udělejte z ní válečky podobné špekáčkům a každý zabalte do plátku dobré slaniny. Ta parádně nahradí kuřecí kůži a krom toho jsou tyhle nádivkové válečky velmi oblíbeným a esteticky přitažlivým fíglem. A konec konců vám dovolí upéct slavnostní krůtu s nádivkou, i když jste si z obchodu z původní krůty přinesli jen dvě syrová, neúplná stehna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paul Sulc

8. 12. 2017 05:56

Mila Jano, vas recept je fanasticky a to hlavne pro podrobny a presny navod, jak zachazet s ptakem pri peceni, a jak zachazet i s nadivkou. Bohuzel, malo zen premysly co se vlastne pri vareni ci peceni deje, vy jste svetla vyjimka. Diky za bajecny navod.

Marie Švarcová

6. 2. 2017 14:00

:yes::yes: ta nádivka je skvělá, dělám stejnou ale máme radši pečenou zvlášť (polévám ji výpekem) , Obdivuji napsaný recept :-K

prexip

25. 11. 2013 14:07

Nádhera super. Dělal jsem tu nádivku, opravdu dobrota.:yes:

Silva

23. 12. 2012 14:20

Moc dobré. Není to ani moc náročný recept, i když na první pohled se tak může jevit. Zvolila jsem pečení nádivky s části pod kůží kuřete a z větší části jsem nádivu dala do nádoby na srnčí hřbet, proložila slaninou a je to bezkonkurenční...nádivka opravdu snad lepší, než kuře:-)):yes:

Andy

3. 12. 2011 23:07

Tady je jasné a patrné, co Češi umí a neumí. Co umí, je závist, potažmo nenávist, co neumí:-? jen tak někomu říct, je to dobré, máš to pěkné, ovšem nevztahuje se to na všechny:-K

gurtlerova

3. 12. 2011 21:34

Tak tedy opravdu románový recept, ale když se to přečte, tak vzhledem k letitému vaření jen uplatním pár super vychytávek, myslím, že když to jednou upeču s koukáním do receptu, tak příště už budu vědět.. rozhodně to vyzkouším, úplně se mi zbíhají sliny, když to čtu.. jsem si myslela, že kuře umím, ale teď si jsem jista, že tam šťávy mám polovičku :-/ oproti tomuto :-O. Na reklamu kašlu - každého věc.. bodík:yes:

konicek

27. 11. 2011 10:43

Myslela jsem si, že zde hodnotíme kvalitu receptu. Nevšimla jsem si, že když někdo použije recept např.z pořadu "Prostřeno", že by ho ostatní kritizovali, že je to skrytá reklama!

Jirka

27. 11. 2011 00:24

:-p Recept se mě moc líbí, zítra ho vyzkouším, jsem rád že tam jsou všechny ty vychytávky, už jsem kuře podobně dělal ale bez těch vychytávek, a ty jsou leckdy nejdůležitější... :) Jinak vařím pořád něco, i složitější jídla, ptáčky, svíčkovou, guláš, apod. ale upéct dobré kuře je náhodou umění. Vůbec nevím kde je zde jaká reklama, bo co ? A i kdyby, tak to zkusím a jestli je nějaká kniha tak o ní aspoň budu vědět a mohu si ji koupit, když bude dobrá. Takže mě se to líbí :) Dobrou chuť, Jirka

Sodovka Sodovka

19. 2. 2011 19:34

Mnohé z vás recept z kritizovaly, ale já podle něho velice často dělám nádivku, která je vynikající.:yes: Nemám ráda masové nádivky. Tahle nádivka mi ze všech nádivek chutná nejvíce a vřele ji doporučuji. :yes: A nejenom nádivku, ale i různé rady a vychytávky. :-)) :yes: Posílám +9.

Petra

20. 11. 2008 00:17

Hlavně, že budeme mít nacpané bříško, že ? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 11. 2008 00:10

Tak už to nebudeme komentovat a je to, že?:-)

Petra

19. 11. 2008 23:56

Přesně, jak jsem předpokládala, ale za takto obsáhlou reklamu bych vyžadovala alespoň 10-15 knížek. Tohle je opravdu zadarmo. Navíc cena reklamy je jasně definovaná - viz níže. No nic. Kdo chce koupí, kdo ne, nekoupí. Já to nebudu, nemám dceru...;-)

toprecepty.cz toprecepty.cz

19. 11. 2008 23:11

Autorka receptu je paní Jana Zatloukalová - autorka knihy Vánoční kuchařka pro dceru. Jde opravdu o recept vložený za účelem reklamy, ale je to oprávněné, protože nám byla umožněna soutěž o dvě tyto Vánoční kuchařky na www.topsouteze.cz :-)

Olina-preclik Olina-preclik

19. 11. 2008 22:31

Dotaz: Kuchařka pro moji dceru je taky jedna z nás a mohu si s ní pokecat v diskuzi? V profilu má uvedeno pouze smartpress.cz. To není fyzická osoba. Ale pak je to reklama jak hrom:-!:-!:-! A zadarmo:no: Sorry, ale to se mi nelíbí. Nemluvím o receptu, ten je skutečně vyčerpávající, ale o tom, kdo ho sem dal. Někdo to přece musel zkopírovat, to byl člověk a ne kniha nebo vydavatelství.:-// A ještě k délce receptu. Pochybuji, že z toho bude začínající kuchařka moudá. Je to děsně dlouhé.

Petra

19. 11. 2008 14:44

Pouze bezplatná reklama. Možná na zaplacení stačily dva výtisky knihy do soutěží. Nepředpokládám, že by Jana Florentýna Zatloukalová na tyto stránky vkládala recepty a nebo si povídala o vaření. Už se těším, jak se připojí další autoři kuchařek a možná i jiných výrobků. Jojo, reklama je mocná čarodějka, ale v tomto případě je to vyčůranost. Promiňte mi ten výraz, jiný vhodný jsem nenašla. Jinak vařte, ráda chodím na tyto stránky a vždy zde najdu nějakou inspiraci. Díky.:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kure s nadivkou pečené kuře kuře s nádivkou recept nejlepší recept na kuře s nádivkou nadivka do kurete nádivka recept kuře s nádivkou pohlreich kuře s nádivkou pohlreich kuře z nádivkou nádivka podle pohlreicha nádivka do kuřete pohlreich nádivka kuře nadivka nádivka na kuře recepty kure s nadivkou recept kuře s nádivkou nejlepsi nadivka do kurete nádivka do kuřete pečená zvlášť recept na kuře s nádivkou nádivka ke kuřeti

Suroviny: kuře, sůl, kmín mletý, sádlo vepřové, rohlík, mléko, máslo, vejce, vývar masový, ořechy vlašské, česnek, slanina anglická

TopRecepty.cz

Pečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Ry