Moravský králík

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Jiné maso 17 názorů

Suroviny

1 králík
1,5 dl oleje
1 dl bílého vína
1 dl vody
1/2 lžičky pepře
1 ČL mleté sladké papriky
2 PL hořčice
2 PL kečupu
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.

  2. Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.

  3. Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.

Poznámka

Přílohu zvolte podle Vaší chuti, pečivo, rýži nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moravský králík

  • maris maris

    vybusna - vidím, že je to u vás tradice - kolem 20. dubna máte tohoto králíčka:-)) Doufám, že přidáš letos fotku;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    kralika som marinovala iba z jedneho dna na druhy a aj tak bol skvely....do nalevu som pridala este drvene stiplave papricky.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: králik domácí recepty domácí králík recepty recept králík na hořčici z prostřeno králík na víně podle polreicha recepty z králičího masa recepty králík domácí králík domácí naložení králíka recepty-králík králíci na prodej králíčí recepty prodej králičího masa králík recepty podle dity cena kraliciho masa králičí filety kralik-recepty králík na hořčici babica kralik pečený recept prodej králíků na maso recepty z králíka domácího na pivu

Zapomněl/a jsem heslo