Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco

Hovězí nebo telecí kližka s kostí (osso buco = kost s dírou) je vynikající na dušení. Zkuste skvělé osso buco po italsku, dušené v zeleninové omáčce s vínem a na závěr posypané bylinkami, kterými vytvoříte onu proslavenou tečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

28. 1. 2013 14:53

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 821 kJ / 674 kcal
Bílkoviny5,94 g
Tuky43,26 g
Vláknina7,76 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kluci v akci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suslajda suslajda

7. 6. 2023 14:21

tara23: Děkuji :-K

tara23

7. 6. 2023 11:34

jedním slovem : skvělé :-K<3

suslajda suslajda

9. 4. 2018 17:30

děkuji za foto:-K

Angel 666 Angel 666

7. 4. 2018 18:40

Dnešní večeři jsem vařila taky podle kluků v akci a pak jsem recept objevila i tady ;-). Měla jsem dva krásné telecí kousky. Chtěla jsem jako přílohu uvařit polentu, pak jsem to změnila na bramborovou kaši a nakonec jsme si dali jen křupavou cibulovou bagetku. Musím potvrdit, že je to přímo chuťový koncert :-)
Jako důkaz přidávám i fotku :-)

Lucie

17. 12. 2016 09:51

Masula: Je úžasná. Doporučuji. Právě ho jdu vařit.

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 12. 2015 09:55

casino: už nevím kde, ale četla jsem, že kudrnka byla vyšlechtěná pouze na ozdobu. Její petrželová chuť a vůně jsou téměř zanedbatelné.

casino casino

16. 12. 2015 09:35

Jiri Kropacek:
...kudrnka že je lepčččí?:-O
Pro svou hrubost leda tak na protažení "trubek":-*
...ááá nééébóóó v případě nouze nejvyšší, nedostává-li se petržílky plocholisté, tak nanejvýš na ozdobu...;-)
***
Přijde mi, že konečně i v české kotlině kudrnka, chválabohu, už není in:no::yes::-)

tejaja tejaja

16. 12. 2015 09:23

Jiri Kropacek: Prečo hovoríte o móde? Listy petržlenu, klasického, teda ploché, sa používali už v časoch, keď o kučeravom petržlene ešte nikto nechyroval, nebol vyšľachtený. Inak klasická petržlenová vňať je výraznejšia ako kučeravá.:-)

Jiri Kropacek Jiri Kropacek

16. 12. 2015 09:15

Proč je teď v modě používat tu plocholistou petrželku,kudrnka je chuťově lepší:-((

Jitka J.

4. 7. 2015 13:31

Dnes jsem vařila - super! :-p

suslajda suslajda

6. 2. 2013 20:22

Petra Ku.:jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotky;-):yes:

Petra Ku. Petra Ku.

6. 2. 2013 13:56

Hani,děkuju za recept a dovolila jsem si přidat pár fotek. Nejsou moc kvalitní, ale snad to nebude vadit. Kdyby jo,tak je odstraním. Moc jsme si dneska pochutnali :-p:-)

vseumel

2. 2. 2013 16:09

Tak jsme vařili Osso Buco včera, ale podle jiného receptu. Měli jsme navíc kůru z pomerančů a tymián. Nazvala bych to jako exotický guláš :). Není to špatné. Fotky vypadají hezky.

iriskt

2. 2. 2013 07:36

Vypadá to náramně, ukládám a určitě vyzkouším;-):yes:

rebeka rebeka

1. 2. 2013 22:20

vše již bylo řečeno, resp. napsáno.. krása:-K:-K:yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: osso buco osobuko osobuko recept kluci v akci ossobuco osso buco recept osobuco ossobuco recept osso buco kluci v akci ossobuco osso bucco osobuko recepty ossobuco recepty osso buco recepty hovězí osobuko osobuko kluci v akci recept na ossobuco recept na osso buco recept na osobuko hovězí osobuko recept oso buko

Suroviny: kližka hovězí s morkovou kostí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, cibule, máslo, rajče drcené, víno bílé, vývar hovězí, petrželka, kůra citronová, česnek

TopRecepty.cz

Osso buco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9XOB