Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

8. 2. 2013 21:15

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie3 381 kJ / 808 kcal
Bílkoviny99,48 g
Tuky17,26 g
Vláknina3,40 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 3,74 g
Sůl9,31 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborná příloha jsou brambory či bramborová kaše s bylinkami a zeleninová obloha či salát a plátek citronu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

27. 4. 2023 23:57

Jsou výborné. Děláváme je v těstíčku, s vařeným bramborem a nejčastěji s tatarkou (tak trochu po česku). Děláváme je často a máme je rádi. Kupujeme větší druh, než se dá ulovit v Chorvatsku, kupujeme kalamár peruánský.

Roxana

9. 2. 2013 11:47

Jednou jsme byli v restauraci a já chtěla mořské příšery ochutnat. Ptala jsem se servírky a ona řekla, "ano jsou dobré, ale jestli vám mohu poradit, dejte si radši".... už nevím co to bylo.:-((, ale dobré...

No trochu je to zavádějící. Když vidím v obchodě chapadla, nožičky, klepeta a nevím co, nekoupím to taky.
Tohle není tvor, to je už nějaký polotovar. Je to prostě kolečko jak vykrojené a výborné měkounké maso.
Když jsme to koupili před lety, tak to bylo jak obalené provázky, to se rozkousat nedalo.

Nedávno je dělal syn a výborné, od té doby je zase kupuji.
Jestli se zlepšily, či jsme měli tehdy smůlu - je to moc let, to nevím.

Nikoho nenutím, ale věřte, že dobré jsou. :-!

Roxana

9. 2. 2013 11:36

Jitkas:částečně smažené, částečně i připálené, chtěla jsem to tu napsat, pak jsem od toho upustila, ano na jedné straně pánve se opekly"trochu více":-//:-D

Jitkas

9. 2. 2013 09:56

Spise nez smazene - pripalene?

Majka8

9. 2. 2013 03:04

jarda Kadic:Tak to máme nastejno,tyhle mořský příšery bych fakt nesnědla...před léty nám z nich na přívítanou udělal náš domácí v Chorvatsku oběd,hlady jsem neviděla,ale nedala jsem,prostě to nešlo,kdybych měla co,tak při pohledu na tyhle hrůzy,bych se fakt pob...:-//jsou už na pohledu fujtajbl...Ovšem recept taky nehodnotím a neznevažuji,jen jsem písla,jak to mám já:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 2. 2013 00:02

No, já jsem je snad taky ještě nejedla:-8, ale v kuchyni v restauraci jsme je běžně dělali;-), ale bez těstíčka:-)

Roxana

8. 2. 2013 22:06

jarda Kadic: Ale né, vždyť jsou zmrzlý, tedy mražený, tak se nehýbají!:-D:-D:-D:-D
Když jsme je kopili poprvé, snědli jsme obal a ty špagáty museli vyhodit, byla to obalená gumová hadice či co.
Po letech zkouška znovu a teď se mohu po nich utlouci. |Jsou měkké, jemné, žádný písek, nic takového.:-)
Já mořské příšernosti taky nemusím (tenfilm mohu každý večer:-)))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak upravit kalamáry co je kalamáry obalene kalamary příloha ke kalamárům kalamáry v těstíčku smazene kalamary kalamáry chapadla recept příloha ke smaženým kalamárům kalamari obalené kalamáry jak upravit zmrzlé filé kalamáry recept smazene kalamáry v těstíčku kalamáry příloha chapadla kalamáry recept kalamáry polotovar smažená chapadla recepty na kalamáry kalamari co je to za ribu recept kalamary

Suroviny: kalamáry, vejce, mouka hladká, mléko, koření kari, sůl

TopRecepty.cz

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEll