Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 381 kJ /
808 kcal
Bílkoviny99,48 g
Tuky17,26 g
Vláknina3,40 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 3,74 g
Sůl9,31 g
Sacharidy62,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmrazené Kalamari necháme trochu povolit, aby tam nebyl případně led či námraza. Krok 2: Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a osolíme. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Krok 3: Na rozpáleném tuku osmažíme na pánvi dozlatova, jsou poměrně rychle hotové. Krok 4: Dáme na mísu vyloženou ubrouskem, který nasákne přebytečný tuk.

Zveřejněno 8. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

Výborná příloha jsou brambory či bramborová kaše s bylinkami a zeleninová obloha či salát a plátek citronu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEll

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KEll

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsou výborné. Děláváme je v těstíčku, s vařeným bramborem a nejčastěji s tatarkou (tak trochu po česku). Děláváme je často a máme je rádi. Kupujeme větší druh, než se dá ulovit v Chorvatsku, kupujeme kalamár peruánský.

Jednou jsme byli v restauraci a já chtěla mořské příšery ochutnat. Ptala jsem se servírky a ona řekla, "ano jsou dobré, ale jestli vám mohu poradit, dejte si radši".... už nevím co to bylo.:-((, ale dobré...

No trochu je to zavádějící. Když vidím v obchodě chapadla, nožičky, klepeta a nevím co, nekoupím to taky.
Tohle není tvor, to je už nějaký polotovar. Je to prostě kolečko jak vykrojené a výborné měkounké maso.
Když jsme to koupili před lety, tak to bylo jak obalené provázky, to se rozkousat nedalo.

Nedávno je dělal syn a výborné, od té doby je zase kupuji.
Jestli se zlepšily, či jsme měli tehdy smůlu - je to moc let, to nevím.

Nikoho nenutím, ale věřte, že dobré jsou. :-!

Jitkas:částečně smažené, částečně i připálené, chtěla jsem to tu napsat, pak jsem od toho upustila, ano na jedné straně pánve se opekly"trochu více":-//:-D

Spise nez smazene - pripalene?

jarda Kadic:Tak to máme nastejno,tyhle mořský příšery bych fakt nesnědla...před léty nám z nich na přívítanou udělal náš domácí v Chorvatsku oběd,hlady jsem neviděla,ale nedala jsem,prostě to nešlo,kdybych měla co,tak při pohledu na tyhle hrůzy,bych se fakt pob...:-//jsou už na pohledu fujtajbl...Ovšem recept taky nehodnotím a neznevažuji,jen jsem písla,jak to mám já:-)

No, já jsem je snad taky ještě nejedla:-8, ale v kuchyni v restauraci jsme je běžně dělali;-), ale bez těstíčka:-)

jarda Kadic: Ale né, vždyť jsou zmrzlý, tedy mražený, tak se nehýbají!:-D:-D:-D:-D
Když jsme je kopili poprvé, snědli jsme obal a ty špagáty museli vyhodit, byla to obalená gumová hadice či co.
Po letech zkouška znovu a teď se mohu po nich utlouci. |Jsou měkké, jemné, žádný písek, nic takového.:-)
Já mořské příšernosti taky nemusím (tenfilm mohu každý večer:-)))

Tématické fráze:
jak upravit kalamáry, co je kalamáry, obalene kalamary, příloha ke kalamárům, kalamáry v těstíčku, smazene kalamary, kalamáry chapadla recept, příloha ke smaženým kalamárům, kalamari, obalené kalamáry, jak upravit zmrzlé filé, kalamáry recept, smazene kalamáry v těstíčku, kalamáry příloha, chapadla kalamáry recept, kalamáry polotovar, smažená chapadla, recepty na kalamáry, kalamari co je to za ribu, recept kalamary

Suroviny:
kalamáry, vejce, mouka hladká, mléko, koření kari, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu