Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,26 g |
| Tuky | 156,30 g |
| Vláknina | 30,20 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 210 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Moje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 58 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
kynutý skořicový věnec,
skořicový věnec,
skořicový pletenec podle hrušky,
skořicový cop,
hruška skořicový věnec,
skořicový věnec hruška,
recepty hruška skořicovy věnec,
skořicový věnec podle hrušky,
estonský trdelník,
trdelník věnec,
kynutý skořicový cop,
skořicový trdelník,
skořícový věnec od hrušky,
skořicový kynutý věnec,
kynutý trdelník,
skořicovi věnec,
skoricovy venec recept,
točenec,
skořicový závin,
skoricový pletenec
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí,
cukr,
skořice,
žloutek,
sůl
Komentáře (21)
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
fotku jsem ale přidala u estonskýho