Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,28 g |
Tuky | 49,61 g |
Vláknina | 12,82 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 53,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny.
Krok 2: Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť.
Krok 3: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút.
Krok 4: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť.
Krok 5: Odstavíme a ochutíme jemne octom.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Moje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 9 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 20 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
ovčí žlázy,
ovci zlazy,
ovci zlazy recepty,
recepty ovci zlazy,
kozí zlazy recepty,
jehněčí žlázy recept,
ovčí žlázy jídlo,
beraní žlázy recepty,
jehněčí žlázy recepty,
jehněčí na hořcici,
jehněčí žlázy,
recepty na beraní žlázy,
beraní žlázy recept,
pečené ovčí žlázy,
ovce s hořčičnou,
ovčí žlaza,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
ovčí zlazy recept,
čištění jehněčí žlázy
Suroviny:
jehněčí žláza,
mléko,
pyré rajčatové,
hořčice francouzská,
sůl,
pepř,
olej,
vývar,
cibule,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
olej,
ocet,
Komentáře (11)
fajnšmekrum dobrou chuť, bejčkům oupřímnou šoustrast