Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,28 g |
Tuky | 49,61 g |
Vláknina | 12,82 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 53,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny.
Krok 2: Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť.
Krok 3: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút.
Krok 4: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť.
Krok 5: Odstavíme a ochutíme jemne octom.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Moje poznámka
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXoj
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 22 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 27 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 43 minutami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
ovčí žlázy,
ovci zlazy,
ovci zlazy recepty,
recepty ovci zlazy,
kozí zlazy recepty,
jehněčí žlázy recept,
ovčí žlázy jídlo,
beraní žlázy recepty,
jehněčí žlázy recepty,
jehněčí na hořcici,
jehněčí žlázy,
recepty na beraní žlázy,
beraní žlázy recept,
pečené ovčí žlázy,
ovce s hořčičnou,
ovčí žlaza,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
ovčí zlazy recept,
čištění jehněčí žlázy
Suroviny:
jehněčí žláza,
mléko,
pyré rajčatové,
hořčice francouzská,
sůl,
pepř,
olej,
vývar,
cibule,
česnek,
mléko,
mouka hladká,
olej,
ocet,
Komentáře (12)
fajnšmekrum dobrou chuť, bejčkům oupřímnou šoustrast