Rybí filety grilované - se sýrovou omáčkou

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 1 hod. 2 porce Ryby 9 názorů

Suroviny

4 ks kvalitního rybího filé
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky soli
1/2 l mléka
15 dkg Nivy
4 trojúhelníčky taveného sýra
1 lžička bazalky (pokud máme čerstvou, tak na ozdobu pokrmu)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a opečeme na pánvi. Pokud máme domácí gril, je to v zimě chutnější dělat na grilu.

  2. Do mléka (či smetany na vaření) rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou.

  3. Kdo nemá jíšku rád, není nutno, zahustíme sýry dle chuti, případně dosolíme, ale to záleží na množství Nivy, která je slaná dost.

  4. Příloha - vařené brambory.

Poznámka

V létě jsou do omáčky k nezaplacení čerstvé bylinky, které jí dodají pokaždé jinou chuť. V zimě lze nakombinovat i sušené dle chuti, ale opatrně, ať to není všehochuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rybí filety grilované - se sýrovou omáčkou

Tématické fráze: rybí file na grilu rybí filet na grilu grilovaný rybi filet grilované rybí filé s grilované filé filet se sýrovou omackou rybí filety s bílou omáčkou file na grilu recept filety s omackou rybi na grilu filé se sýrovou omáčkou grilovaní rýbi file rybí filet s omáčkou file na grilu grylované rybí filety rybí filé s přelivem grilovane rybi file rybí recepty na gril omáčky na rybí filety omáčka pod rybí filety