Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s hovězím masem

Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám bude chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 3. 2013 12:20

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie2 790 kJ / 667 kcal
Bílkoviny118,01 g
Tuky7,75 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy22,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajských omáček je plno, ale myslím, že tuto jsem tu ještě neviděla, vždy ji dělala moje maminka, která má recept ze staré kuchařky, kterou používala její babička. A ta mně chutná nejvíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mariana.

26. 3. 2013 14:50

jana:No jasně,že patří.Pravá "rajda"se dělá právě z tehle zeleniny a samo rajčata...;-)

pavla.v

26. 3. 2013 13:58

spagetka:stím karamel slyším poprve příště ho tam zkusím dát.

hosta hosta

26. 3. 2013 13:58

dělám dost podobně, dávám špetku perníkového koření místo perníku, kořenovou zeleninu běžně a někdy, což možná někoho pohorší, do hotové trochu smetany. Tento recept se mi líbí:yes:

pavla.v

26. 3. 2013 13:57

rebeka:no bud perník a nebo ta skořice celá. já jsem dala tu skořici jednu celou.

spagetka spagetka

26. 3. 2013 13:48

rebeka: rebi, jo perník dávám, jak jsem psala, někdy i jen karamel

rebeka rebeka

26. 3. 2013 13:44

u nás se vždycky rajská dělala bez kořenové zeleniny, jen s výše uvedeným kořením;-) ta tvoje vypadá chutně, někdy to takto zkusím;-):yes: a prý se ještě dává nastrouhaný perník;-)
no, každopádně mám na ni chuť už teď:-D:yes:

pavla.v

26. 3. 2013 13:42

Vaclav Fronek:no myslím si že nic špatného v tom není, takhle jí znám a mě chutná každému chutná něco jiného.. a dělám to pro svojí dceru malou tak určitě nic pochybujícího bych tam nedala:-))

Bibinka Bibinka

26. 3. 2013 13:38

pavla.v:Pavlí, vítám tě v naší Topkové rodině jako novéhočlena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Za rajskou, kterou dělá každý jinak ti dávám 4.bod:yes:

spagetka spagetka

26. 3. 2013 13:30

Já základ na rajskou omáčku dělám běžně i s kořenovou zeleninou a mixujeme. Navíc zastrouhneme perníkem, někdy dáváme i karamel.

pavla.v

26. 3. 2013 13:29

jana:omlouvám se překlep:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 3. 2013 13:22

jana:Nechci kazit hezký recept tím,že se zde rozpoutá bouřlivá debata,co vlastně do rajské patří:-)Pro prorovnání přidávám odkaz z jiného webu o vaření"Rajská omáčka klasická"http://www.az-recepty.cz/rajska-omacka-d268/

Marie B.

26. 3. 2013 13:19

Vaclav Fronek:Nez priste odsoudite, dle vas, pochybne suroviny, popremyslejte a projdete si kucharske knihy renomovanych odborniku.Rajskou omacku vari podobne jako autorka.
Kdo je to Ponrait??

Irule Irule

26. 3. 2013 13:12

já dávám druhý :yes:, protože rajskou miluju :-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 3. 2013 13:08

pavla.v:Dávám první bodíček za Tvou dobrotu:-p:yes:Já mám "rajskou"s kořenovou zeleninou vyzkoušenou a chuťově je velice dobrá:-)Na té Tvé je pouze pracnější to,že zeleninu krájíš najemno.Tady by stačilo v papiňáku na tuku osmahnout jen hrst nastrouhané mrkvičky a všechnu ostatní zeleninu dát vcelku.Stejně se to po uvaření všechno rozmixuje;-)Ale to je jen z mé zkušenosti(já ani tu mrkev nerestuji,je to spíš jen pro barvu a tu udělají i ty protlaky).

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 3. 2013 12:59

jaja:aSI TEN CEREL.I když jsem ochotnej to zkusit. Je to opravdu otázka zvyku. U nás je zásada -- Rajskou jednoduchou. Je pravda, že jsem se naučil dělat /protože ji zbožňujeme dělat zrycleně / a Ponrait by šílel ze základu použít Džus -- ten klepší z plechovky, ale i z krabice. Je to ta blbá uchvátaná doba a já se Pavle omlouvám. Nemyslím to zle, . Jen se trochu divím a na můj věk jsem podezíravej. Je spousta lidí co vloží recept, který je moc nejedlý, hlavně že vypadá. Já takový nejsem. Co na srdci to na jazyku. Možná někoho štvu.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí maso s rajskou omáčkou hovězí s rajskou omáčkou rájska omáčka z hovězího masa recept na rajskou omáčku s hovězím hovězí maso na rajskou omáčku jaké hovězí maso na rajskou omáčku rajská omáčka se zeleninovým základem hovezi maso v rajske omacce maso na rajskou jaké maso na rajskou rajská omáčka pohlreich hovězí v rajské omáčce rajská omáčka s hovězím od maminky hovězí maso k rajské omáčce hovězí maso na rajskou hovězí s rajskou rajská s masem hovezi na rajskou prava rajska omačka jaké maso na rajskou omáčku

Suroviny: maso hovězí, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, protlak rajčatový, olej, sůl, cukr, ocet, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0Zp