Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,65 g |
| Tuky | 32,40 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,01 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto. Zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút.
Krok 5: Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a múku, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 4 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 6 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 10 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
HelenaSenfeldova před 32 minutami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 32 minutami
Halušky s brynzou
magdalenka před 1 hodinou
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 1 hodinou
Škvarky z DP
magdalenka před 1 hodinou
Česnekové buchty
magdalenka před 1 hodinou
Trojúhelníky s česnekem
magdalenka před 1 hodinou
Štika s anglickou slaninou a cibulí
clovek1 před 3 hodinami
Marináda na kuřecí maso
Fitulka před 3 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (25)