Langoše bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 5 názorů

Suroviny

250 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
1.5 lžičky sušeného droždí
1 lžíce cukru
2 špetky soli
2 lžíce oleje
250 ml vlažné vody
olej na smažení
česnek
kečup
tofu(veganský sýr) na ozdobení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme řidší těsto, které necháme alespoň hodinu nakynout. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo mouky.

  2. Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučněný talíř nebo vál a pomoučněnýma rukama odtrháváme malé kousky, ze kterých formujeme placičky. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.

  3. Po osmažení odkládáme na ubrousek, aby vysál přebytečný olej. Podáváme potřené rozetřeným česnekem, pokapané kečupem a případně posypané (veganským) sýrem nebo uzeným tofu.

  4. Langošové těsto z bezlepkové mouky je méně pevné než klasické, proto je lepší dělat langoše menší, aby se netrhaly. Já jsem dělala velké asi 7 cm v průměru.

  5. Pro bezmléčnou dietu buď vynecháme sýr na posypání, nebo použijeme bezmléčný veganský sýr (např. značky Veganline, Scheeze, Cheezly…)

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Langoše bez lepku, mléka a vajec

  • petram petram(autorka receptu)

    Bubbi: To jsem ráda, že chutnaly :)

    Odpovědět

  • Bubbi Bubbi

    Velmi jednoduché a chutné těsto. Zkusila jsem dát do trouby - potřít z obou stran trochu olejem a naprosto skvělé!

    Odpovědět

  • a.blehova@centrum.sk a.blehova@centrum.sk(neregistrovaný)

    dobrý

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    spagetka: Tahle mouka je podle mě to nejlepší, co je u nás na trhu. S touto značkou jsem se seznámila ve Velké Británii a nedám na ni dopustit. Prodávají ji v Kauflandu, stojí necelých 80 Kč za kilogram. Vyrábějí se různé varianty (samokypřící, obyč bílá, chlebová, rýžová), mně se nejvíc osvědčila tato samokypřící, používám ji jak do kynutých těst, tak do těst s práškem do pečiva, a vždy přidávám celou dávku droždí nebo prášku podle receptu, pečivo je pak krásně nadýchané :-K Určitě vyzkoušej, je mnohem kvalitnější než české mouky, obsahuje mnohem méně škrobů.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tuhle mouku neznám, tak jsem si o ní něco vyguglila a určitě se po ní podívám:-K:-K:-K, díky Petruš za obohacení diety nejen bezlepkové ale i dia, jsi velmi kreativní :yes::yes::yes::yes:, recept jako i tvé ostatní ukládám a určitě udělám.

    Odpovědět

Tématické fráze: langoše bez lepku langoše s práškem do pečiva veganský sýr testo na langose bez mleka langoše bez mouky dia langoše bezlepkové langoše recept samokypřící bezlepková mouka recept langosove testo těsto na langoše bez droždí a mléka veganské langoše lengose bez mléka langose bez lepku recept samokypřící mouka recept na langoše bez lepku testo na langoše bez vajec langoše bez vejce recepty bez mléka a vajec recepty na bezlepkovou a bezmléčnou dietu langoše bez bez lepku

Zapomněl/a jsem heslo