Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,30 g |
Tuky | 17,01 g |
Vláknina | 35,08 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tradiční slovenské jídlo. Tuto polévku můžete vařit i bez masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2009 13:30
7. 1. 2009 13:18
Z těch lžící se jí trochu zvláštně..jde o zvyk. Nejde do ní nabrat tolik jako do klasické...ale jinak jsme s těma příborama moc spokojený. A je pravd aže doma polívku moc často nemáme... Hlavně nože josu super, ostré
7. 1. 2009 12:44
Semy - krásná fotka. Už dlouho obdivuji tvé talíře a teď vidím i krásné stylové příbory. Jak se z té lžíce jí? Má takový zvláštní tvar.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 49 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 27 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
Při pohledu na kapra vás ještě teď píchá ta loňská kost v krku? U štědrovečerního stolu jej mohou zastoupit jiné pokrmy, ale jaké?
V některých krajích, a hlavně na Slovensku, je tradičním vánočním pokrmem kapustnica. Pojďte si ji uvařit s námi
Další recepty
Tématické fráze: kapustnica kapustnica s klobasou kapustnica recept polévka kapustnica jak dlouho vařit brambory jak dlouho vařit uzené maso jak dlouho vařit uzené kapustnica s uzeným kapustnice kapustnica recepty zápražka polévka ze syrového zelí recept na kapustnicu kapustnica polevka kapusnice jak vařit uzené maso kapusnica jak dlouho vařit klobásku jak dlouho vařit klobásky recepty kapustnica
Suroviny: zelí, voda, maso uzené, maso vepřové, brambory, zelenina kořenová, houby sušené, česnek, cibule, kmín celý, sůl, pepř černý, paprika čerstvá červená, mouka hladká, máslo, cibule
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
18 názorů