Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taťkovy okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 7. 2013 08:39

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie218 kJ / 52 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Okurky jsou vynikající a hlavně se nemusíte piplat s nálevem, ale kdykoliv dozrají okurky, tak rychle udělat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

15. 7. 2015 21:35

Lenka:zaváram na dvakrát 40 -50 pohárov. Pre mňa je naozaj jednoduché nahádzať naraz do všetkých guličky korenia, kúsok bobkového listu, kolečká mrkvy a cibuľu, kôpor atď. nemusím umývať hrniec od nálevu, príp. dovárať odhadom ďalší, ak nezvýšil, alebo naopak, skladovať v chladničke zvyšný.
Každý si však nájde svoj spôsob, ktorý mu vyhovuje.

tejaja tejaja

15. 7. 2015 20:38

Lenka: súhlasím s Magdalenkou, ono sa to zdá jednoduchšie uvariť nálev len na prvý pohľad. Ale keď sa nálev zvýši alebo je ho málo a treba dovárať...takisto kompóty zaváram tak, že do jednej fľaše 3 lyžice cukru, zalejem vodou z vodovodu, uzavriem a sterilizujem. Veď nálev sa uvarí sám. Takto ma naučila babička a takto zavárala aj mamka. ;-)

Lenka

15. 7. 2015 19:47

magdalenka:Já si myslím že jednoduší je udělat nálev,(vše naházet do jednoho hrnce a převařit,než zvlášť do každé sklenice dávat koření (nové koření,pepř,hřebíček,sůl,cukr,ocet,vodu,mrkev,cibuli,kopr, to je deset věcí do jedné sklenice) a kolik těch sklenic děláš?Jednoduší je udělat nálev.:-//

hosta hosta

14. 6. 2015 15:46

I u nás na trhu byly - po třiceti. Pokud vařím nálev na houby, tak z Deka, do pětilitrovky. Postupně svářím a přidávám do lahve, když je plná, uvařím nálev čerstvý a rozdělím do menších skleniček. Při naší velkovýrobě je to nejrychlejší (mluvím stále o houbách;-))

magdalenka magdalenka

14. 6. 2015 14:45

casino: nikdy nerobím nálev...ani na uhorky, ani na kompóty. Zaváram od útlej mladosti - mamke sme asistovali od detstva. Ona používala tento lenivý spôsob, prevzala som ho. Je mi jednoduchšie nahádzať do pohárov koreniny, narvať uhorky, dať soľ, cukor, ocot a vodu. U kompótov len cukor (príp. škoricu a klinčeky). Aj keď nálev vydrží cez celú uhorkovú sezónu, považujem toto za jednoduchší a pohodlnejší spôsob. Všetko je však o zvyku. Železná košeľa niekedy nepustí.

casino casino

14. 6. 2015 14:17

:-)baby, se v tom nenimrejte:-))
Gde stojí psáno, že fotečky nemůžou být z loňska, he?:-K
Bych řek, že na 2. fotečce je úroda z předpředloňska...:-D:-D:-D

spagetka spagetka

14. 6. 2015 14:16

maris: dobře, připustila bych, i když... no dobře....na té druhé je něco na dně vidět

maris maris

14. 6. 2015 14:13

spagetka: špagi, myslím, že ty jasně zelené jsou před sterilizací a ty druhé po;-):-)

casino casino

14. 6. 2015 14:13

"...a hlavně se nemusíte piplat s nálevem,"
No, já uvařím hafo nálevu do foroty a uchovávám ho v chladu. Bez úhony přežije celou okurkovou sezonu...:yes::-)

spagetka spagetka

14. 6. 2015 14:11

danielle72: mně spíš zaráží, že dala 2 fotky a obě kvalitativně hodně rozdílné ;-);-) a avizovaný kopr, mrkev, cibuli, nevidím ;-);-)

maris maris

14. 6. 2015 14:10

danielle72: v Praze na trhu už jsem je taky koupila;-):-)

danielle72 danielle72

14. 6. 2015 14:02

kvetina: Kde bydlíte, že už máte v obchodech nakladačky? :-O

kvetina

12. 6. 2015 18:11

Místo sladidla dávám cukr, kopr, cibuli a mrkev recept používám je rychlý.

Hanča

24. 7. 2013 08:46

pro špagetka: děkuji za vysvětlení, proč se okurky propichují. U mamky ani babičky jsem to nikdy neviděla, tak jsem alespoň chytřejší. ;-)

pro Coleta a Pohl: budu ráda, pokud se podělíte o svůj recept na lák do okurek.... jsem v tomhle fakt úplný začátečník ;-) Samozřejmě tuším, jak se to přibližně dělá, ale suroviny a přesný postup přípravy si nepamatuju. Jsem ráda, za každou informaci, za každý detail... klidně napsat tak, aby to pochopili i ti, kteří nemají zkušenosti vůbec žádné. Určitě nejsem sama.:-8

Pro autorku receptu: doufám, že se na mě nebude zlobit, že se rozvíjí diskuse malinko jinam... :-K

Kvestr Kvestr

23. 7. 2013 16:16

:yes::yes::yes:děláme je tak už léta
kopr a kolečka cibule,mrkve a česneku to zase chutná nám.:-p:yes:
A taky bez umělého sladidla.
Koření pepř,nové koření,hořčicová semínka a bobkový list...:-8
Přeji ať se všem vydaří.:yes::-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání okurek rychlokvašky nakládání okurek jak udělat rychlokvašky nakládané okurky bez sterilizace lak na rychlokvasky lák na nakládání okurek nakládání okurek do deka okurky rychlokvašky sterilizace okurek lák na okurky na jednu sklenici nálev na okurky bez sacharinu okurky rychlokvašky recept nálev na okurky na jednu sklenici jak nakládat okurky nakládání okurek bez sterilizace nakládání okurek deko nálev na okurky rychlokvašky lak na okurky nálev na bzenecké okurky lak na okurky rychlokvasky

Suroviny: okurky sterilované, pepř, koření nové koření, semínka hořčičná, sůl, cukr krupice, sacharin, ocet, voda

TopRecepty.cz

Taťkovy okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onEX