Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský frgál

Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a provoníte ji rumem, skořicí, hřebíčkem a badyánem.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

12. 1. 2009 16:32

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie43 858 kJ / 10 482 kcal
Bílkoviny160,55 g
Tuky355,62 g
Vláknina93,40 g
Cholesterol 1,97 g
Sodík 897 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy1 490,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme sušené ovoce, můžeme těsto potřít rozšlehaným tvarohem s cukrem, rumem a rozinkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babrli

1. 10. 2010 17:43

Lopaťák je lopaťák:-p:-K.Ten žádný hambáč nenahradí:yes::yes::-K

Lucca43

20. 1. 2010 13:49

Zkusila jsem a je to ňam, i když jsem to polévání máslem a rumem nahradila žmolenkou. Do těsta dám příště asi méně cukru, bylo dost sladké.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2009 23:02

Bože, mám hlad, až mne paty zebou!:-(:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 1. 2009 20:54

Taky je dělávám s různými náplněmi :yes: http://www.toprecepty.cz/recept/2863-valasske-frga...

spagetka spagetka

12. 1. 2009 20:32

tak to se těším, až to udělám :-p:-p:yes:

Reneels Reneels

12. 1. 2009 19:52

děvčata, tohle je valašská místní specialitka,brzy bude chráněná značkou:-)
opravdu je to posypané cukrem né prosátým, a jelikož se to kropí máslem s rumem, vzniknou tyhle žmolky;-)

vybusna vybusna

12. 1. 2009 18:02

mne sa to trochu podoba ako keby tobolo posypane tvarohom...

spagetka spagetka

12. 1. 2009 17:59

Hello, nevím, ale fakt to tak vypadá - Reneels - jak to je? Je tam jen cukr nebo i žmolenka - neboj kvalitu receptu to nesníží!!!!

Hella Hella (moderátorka)

12. 1. 2009 17:55

Nevím, jestli jen nezkreslují fotky, ale zdá se mi, že je to sypané žmolenkou, nejen cukrované.

spagetka spagetka

12. 1. 2009 16:45

No prima, další využití sešeného ovoce.To neznám, okamžitě ukládám a ještě mi bude kamarádka vděčná, protože má těch receptů taky málo. Díky:yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgál recept valassky frgal frgal valassky frgal recept recept na frgál recept frgal recept na valašský frgál tvarohový frgál tvarohový frgál recept borůvkový frgál kolac frgal recept valassky frgal borůvkový frgál recept frgál recept na 4 frgale domácí frgál frgál recepty valašský frgál recept s borůvkami valašský frgál recept s borůvkami těsto na frgál recepty frgál

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, droždí, žloutek, mléko, sůl, žloutek, máslo, rum, cukr moučkový, hrušky sušené, jablko, povidla švestková, cukr, perník, skořice, koření hřebíček, badyán, rum

TopRecepty.cz

Valašský frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDKA