Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2014 11:12
Martina79: Martinko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a díky za dobrý názor
4. 5. 2014 07:08
Dnes jsem ho vyzkoušela musím říci, je super. Jen jsem místo marmelády dala med a o trochu méně cukru.
Vážení negativisti, zajímalo by mě, zda takto nepříjemní jste i na své příbuzné či známé, když vám dají recept a vám se to nepovede..
Jsem kuchařka-experimentátorka a amatérka, stále peču něco nového a musím říci, že se mi stane a recept se nezadaří, i když kamarádka či sestra ho mají luxusní...
Zkuste být občas kritičtí k sobě----
Jinak co člověk to chuť, to názor....
Vážení negativisti, zajímalo by mě, zda takto nepříjemní jste i na své příbuzné či známé, když vám dají recept a vám se to nepovede..
Jsem kuchařka-experimentátorka a amatérka, stále peču něco nového a musím říci, že se mi stane a recept se nezadaří, i když kamarádka či sestra ho mají luxusní...
Zkuste být občas kritičtí k sobě----
Jinak co člověk to chuť, to názor....
3. 5. 2014 17:43
Lenicka2323: Leničko, musím tě tady přivítat v naší Topkové rodině, i když už jsme se trochu poznaly na Fb, ať jsi tu spokojená a najdeš hodně dobrých receptů a inspirace Jsem ráda, že perník chutnal a díky, že jsi ho upekla
3. 5. 2014 16:36
Všechny Vás zdravím, dneska jsem vyzkoušela tento recept na perník a opravdu doporučuju :) Povedl se a je vynikající :)
1. 5. 2014 10:48
wendy888+Lucie+neregistrovaná, jsem moc ráda, že perník u vás chutná a tak právě vidím, že recept je na správném místě a pro všechny
1. 5. 2014 09:28
děkuju za recept perník je opravdu výborný
22. 4. 2014 20:43
Nejlepší perník jaký jsem kdy jedla :)
22. 4. 2014 20:38
Luccie: Kritika je pěkná, ale musím se zastat autorky, protože podle toho co tu popisujete, tak neumíte udělat těsto. A to není problém receptu. Ono umět správně míchat a smíchat je taky někdy pořádné umění. Prostě začátky... Za mě je to bezkonkurenční recept. Jen ubírám na dávce cukru-stačí jej tam méně.
Luccie:
Luccie:
21. 4. 2014 17:36
Taky nám nechutnal určitě víckrát péct nebudu.Bibinko nemusíte reagovat, já už si to tu početla
20. 4. 2014 21:42
Luccie: Lucie, je to tvůj názor a já ti ho nemíním vyvracet Co člověk, to jiná chuť, jen se divím, proč si ho dělala vícekrát, jak píšeš hned v začátku Kdyby mi nechutnalo, tak se k receptu nevracím... Jinak v pohodě, vždyť je to tvůj názor
20. 4. 2014 20:16
Dělala jsem ho několikrát, protože to byl jeden z mých prvních perníků a nebyl špatný. Ale!, kypřícího prášku je moc, poněvadž perník vyběhne jak šílený, popraská (i kdyby ne, tak se vyboulí) a štiplavý opravdu je. Pokud to nepoznáte tak máte otupělé chuťové buňky z té dnešní chemie. Na to nemusíte reagovat vztekem, tak to prostě je. Spíš než nadýchaný, je mazlavý a to mě osobně vadí, připadá mi to jak cumlat těsto . Fascinující jak se tu semelete na jakoukoliv kritiku. Chcete konstruktivní názor? Vykašlete se na hromadu prdopeče, není ani trochu zdravý a je to znát. Kdybych věděla jak tento perník zlepšit asi bych nehledala recepty, ale publikovala je. Nicméně, ostudu si s ním neuříznu, ale není to "andělský perník". Budu hledat a až najdu ten, co budu dělat svojí rodině, hned vám ho sem naservíruju.
14. 4. 2014 08:00
michaela25: Michaelko, tak to je pro mě radost, když perník chutnal-díky
13. 4. 2014 09:46
Včera jsem tento perník pekla a je opravdu velmi dobrý. Nejdřív se mi těsta zdálo hodně, ale je to akorát. Vždy jsem měla perník nízký a tento je vážně vysoký a krásně vláčný. Chuťově lahodný, i manžel, ač perníky nejí, snědl snad 4 kousky... zatím, do večera jich určitě ještě pár sní. A to je co říct. Já jich snědla dnes snad 5.
12. 4. 2014 18:10
Mirael a Klárko, to jste mě potěšily obě a děkuji vám, mám radost, že chutnal
10. 4. 2014 21:37
Ahoj musím říct, že tento recept na perník je jeden z nejlepších. Ale mám problém.. při pečení mi vždi nahoře popraská..Někdy to dokonce vypadá jak krtinec :D :( nevíte kde jde chybá..? Dělá mi to třeba i u bábovky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 58 minutami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 57 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 10 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 11 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších moučníků nejen na neděli: Upečte si andělský perník, šlehačkovou bábovku nebo moravské koláčky!
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů