Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

8. 2. 2014 21:49

Petrantalina: Verím ti, že veľmi chutil, ale pochvalu stačí napísať 1x, zvyšných a totožných 10 pochvál som zmazala :-D

Petrantalina Petrantalina

8. 2. 2014 19:50

Skvělý perníček,jiný už péct nebudu:-)) a v kombinaci s čoko polevou od autora(rky)Foggy nemá chybu.Dávám bodííík:yes::yes:

Bibinka Bibinka

7. 2. 2014 13:50

SKROLANT: Skrolant, děkuji, že jste ho vyzkoušela a ještě dodala své postřehy, které jsou pro začínající kuchařky velmi pomocné;-), mám radost, že vám perník chutnal:yes:

SKROLANT

7. 2. 2014 13:18

Taky se nerada neregistruji, ale přesto ráda přidám komentář. Hrnek jsem měla cca 250 ml, hluboký plech byl plný těsta. Pekla jsem v elektrické troubě s horkovzduchem na 175 st, dala jsem to na 25 minut, po zkontrolování za 10 minut jsem troubu ztlumila na 150 st a za necelých 25 minut bylo upečeno. Perník je nadýchaný, vláčný, nějak extra se nedrobí. Po upečení a vychlazení jsem potřela višňovou marmeládou s kousky višní a polila polevou - 2 tabulky hořké čokolády (celkem 200g)rozpustíme ve vodní lázni a přidáme celou smetanu na šlehání. Hotovo. Perník je díky tomu kalorická i chuťová bomba, ale zase ho stačí 2 kousky a zbyde na další den. Jediné, co jsem do těsta nedala byla marmeláda a ořechy, neměla jsem čas je loupat. Recept odpovídá, jen těch surovin je tam dost, ale výsledek je výborný. Recept si píšu do oblíbených.:yes:

Bibinka Bibinka

6. 2. 2014 21:22

Cadula: Cadulo, tak je to v pořádku a tak to má být:yes:

seras seras

6. 2. 2014 21:10

Komentare jsem cetla cca jen dva,kazdy ma proste to sve.Pernik se mi dle receptu uzasne povedl,jen jsem zamenila obycejny kypr. prasek za prasek do perniku,take jsem pridala domaci povidla po lzicce vsude,to znamena,ze na lzicku naberete povidla a proste je mrsknutim vpracujete do perniku pred pecenim.A na upeceny pernik jsem nakreslila oriskovou polevou mrizku,,joo abych nezapomnela,do vymasteneho a vysypaneho plechu jsem dodala s moukou kokos.

Cadula

6. 2. 2014 20:25

Bibinka: Jsem ráda Bibinko, že to takto bereš, přesně tak to bylo myšleno, nic osobního, jen názor na jeden moučník;-)

Bibinka Bibinka

6. 2. 2014 14:42

Lenko+Cadulo, samozřejmě, že vaše negativní komentáře beru a vůbec mi to nevadí, máte na to právo;-);-);-) Bylo by dost divné, aby tento perník chutnal všem lidem v naší republice, ale velmi mě těší, že těch, kterým perník moc chutná a chválí ho je daleko, daleko víc, než vás a proto to člověk dělá a má radost, když udělá spoustu lidí nadšených a pochutnají si:yes:
Perníků je tady dost a taky dobrých, proto si můžete vybrat úplně jiný s kterým budete spokojené. Pěkný den:-K

Cadula

6. 2. 2014 13:46

Upekla jsem a tak si dovolím zhodnotit - opravdu nerozumím tolika kladným bodům! Nadýchaný? - to ano, jak by ne, když tam přijdou dva kypřící prášky... Perník? - bez perníkového koření? s čokoládovým pudinkem a takovým množstvím kakaa? - rozhodně ne. Vadila mi i výška upečeného moučníku (a to jsem použila rozměrově velký plech!)- nejenom děti měly problém...
Kladně hodnotím jednoduchou přípravu, ale péct už rozhodně nebudu :no:

Lenka

5. 2. 2014 20:13

Nechápu,proč je ten perník tak opěvovaný. Jde cítit kypřidlo, rozpadá se! a chuť je stejná jako u normálního perníku.
Byla jsem dost zklamaná hlavně proto, že nemůžu najít oblíbený recept a tady bylo tolik blbostí navíc (PUDING?!!! Plno zbytečných umělotit!) a stejně se mu nevyrovnal.

cowgirl

5. 2. 2014 19:55

opravdu je skvělý..vynechala jsem ale úplně puding snížila cukr a nahradila medem :-) geniální a krásně nadýchaný díky za recept... :-K

Stanicka90 Stanicka90

4. 2. 2014 21:52

Dnes jsem dělala, ale neměla jsem čoko pudink, tak jsem dala karamelový. Místo prášku do perníku jsem dala koření "medový perník" (taky mi doma chybělo) a musím říct, že pro mě naprosto top perník, který jsem kdy jedla. Zaslouženě posílám další bod a přeji hodně úspěchů v pečení. Děkuji za recept do vlastní sbírky :)

Winitar

4. 2. 2014 19:23

Musím uznat, že perník je vynikající, krásně nadýchaný. Jednoduchý, rychlý, super.
Vynechal jsem marmeládu a ořechy do těsta, nicméně to vůbec neuškodilo. Příště ještě přidám cukr.
Díky.
:yes:

Vendy-N

1. 2. 2014 15:26

Posílám bodík č.440, není co dodat, fakt výborný.:yes:

Bibinka Bibinka

30. 1. 2014 08:45

Terka: Terko, mám radost, že jsi perník upekla a dokonce s inovací bez vajec;-):-K:-K:-K:-K:yes:

1 32 33 34 35 36 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq