Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

8. 11. 2012 11:54

bberi:Bberi, kolik lidí, tolik chutí a každému nemusí chutnat a nadchnout totéž a je to v pořádku;-)

Lia:Lio, jsem potěšená, že perník chutná a stal se u vás pravidelnou lahodou-díky;-):yes:

Lia

8. 11. 2012 10:23

Ahoj.. pernik je super, delam ho jednou do tydne.:-8

bberi bberi

1. 11. 2012 20:47

Tak zas taková paráda to nebyla,obyčejnej perník, mě i moji rodinu nenadchl...:-(

Bibinka Bibinka

31. 10. 2012 15:26

hazel: Hazel, udělala si mi velkou radost:-Kmožná ti bude chvilku trvat, než perník vychytáš díky možnostem, které tam máš;-) Taky můžeš přidat do těsta lžičku sody, pokud je k dispozici, ta by ti ho mohla také zvednout:-)Mám sestřenici v Torontu, tak vím, že někdy také improvizuje.....;-)

hazel hazel

31. 10. 2012 15:18

Bibinka:tak jsem konecne upekla ten dobry pernik.Koreni jsem vse namichala,kazde po 1/2 kavove lzicce a do testa jsem dala plnou kavovou lzicku. podle vune jsem mohla dat mozna vice.Toto se tezko hodnoti.Pernik vsak nebyl tak krasne vysoky jako Tvuj.Je to skutecne asi tim ze v tom koreni ja nemam kyprici prasek a dala jsem jen kavovou lzicku prasku do peciva. Mozna ze jsem mela take dat vice. Priste to vyzkousim trochu jinak. V kazdem pripade nam moc chutnal a urcite ho budu delat casto.Priste pridam foto.Definitivne tento recepis si zaslouzi body. Jeste jednou dik Tobe a Ynulle za rady. Jste moc hodne.

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2012 00:52

NNelinka: no, musím se ohradit, já jej dělala a nikdy jsem snad neměla tak krásně vláčnou buchtu. O hutnosti nemůže být řeč.

NNelinka

29. 10. 2012 00:34

celkem dobry pernik jen mi prijde,ze je tam moc chuti dohromady a to dela pernik hodne hutnej:-//

hazel hazel

21. 10. 2012 15:39

Bibinka:neomlouvej se Bibinko,jsem rada vsak ze jsi me odpovedela. Dik Mam temer vsechny koreni doma co me napsala Ynulle.Pujdu si sehnat ty co nemam a zkusim.Jiz se tesim.Take chci zkusit kolac od Ruzenky.Tak ze mam naladu na peceni a doufam ze se me to povede a dam vedet.

Bibinka Bibinka

21. 10. 2012 12:47

hazel:Hazel, já se omlouvám, ale na tvou otázku jsem se dostala až teď, ale Yanullka ti erudovaně poradila;-)-díky.
Prášek do pečiva tam máte:-?při nejhorším by se dal dát jen ten, akorát, že tam bude chybět ta kořeněná chuť prášku do perníku:-(Hazel, dej vědět, jak se povedl a jak chutnal;-)

yanull yanull

20. 10. 2012 22:30

hazel:rado se stalo, at se podari a pernik chutna :-p;-):-K

hazel hazel

20. 10. 2012 22:15

yanull:Moc a moc dekuji,urcite to zkusim dat dohromady,tyto vsechny koreni zde mam.Jiz se na tento pernik chystam dlouho a vzdy me ten prasek do perniku odradil. Jeste jednou dik jsem moc rada,jsi moc hodna

yanull yanull

20. 10. 2012 22:05

hazel:slozeni jsem nasla, ale nevim pomery, treba sama zkusis a uvidis, co bude vyhovovat tvym chutim: složení: skořice, nové koření, badyán, koriandr, hřebíček, fenykl

hazel hazel

20. 10. 2012 21:39

Muzete me prosim nekdo rici jake je slozeni v pernikovem prasku nebo koreni. Ja zde nemohu sehnat prasek do perniku a myslim si treba bych to mohla nejak namichat sama. Slo by upeci tento pernik bez prasku do perniku? Tento pernik je tolik lakavi a ja bych ho strasne rada zkusila. Bibinko urcite si zaslouzis body za tento krasny recepis.Predem dekuji

adelinka123

20. 10. 2012 14:23

nejvíc nejlepšejší perník,jak řekl můj mladší syn :)))A ŽE JE TO PERNÍKOŽROU :-8:-8 opravdu je vynikající,už budem péct jen tento,moc děkuji:-K:-K

aisha

27. 9. 2012 23:04

:-KDekuji, Bibinko, za prijemne privitani..:-K

1 44 45 46 47 48 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq