Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2010 12:47
vyborne chutna i bez coko.polevy davam 4 bodiky
23. 4. 2010 07:12
Tak jsem ho taky zkusila a ještě jsem do těsta zamíchala na kostičky jabko, hrušku a sušený švestky. Nejen, že to vypadá hezky, ale chutná to báječně. Hotový moučník jsem pouze pocukrovala. Rychlý, snadný a voní z toho celej byt
22. 4. 2010 13:53
14. 4. 2010 18:08
senzační...moc povedené, perník má bodík
12. 4. 2010 20:55
LenoM(neregistrovaná), ano marmeládu můžeš vynechat, ale když jí dáš, tak tu její chuť výrazně nepocítíš a nebo můžeš dát povidla, teda jestli je jíš
Anetko, děkuji za radu pro Lenu
Anetko, děkuji za radu pro Lenu
12. 4. 2010 20:45
LenaM tak já když jsem ho pekla poprvé, tak jsem to spletla a marmeládu jsem tam nedala, protože jsem si taky myslela že patří na promazání.Ale i tak chutnal báječně i bez marmelády.Podruhé jsem přidala všechno co bylo v receptu a byl stejně dobrý.Takže klidně marmeládu vynechej, nic tím nepokazíš.
12. 4. 2010 17:31
Chtěla bych se zeptat, jestli je tam ta marmeláda nějak cítit v tom perníku (myslím chuťově) .Původně jsem myslela,že je to na promazání,ale z příspěvků už vím,že je to součástí těsta před upečením.Moc marmeládu nemusím...
10. 4. 2010 11:13
Bibinko, upečeno, ochutnáno a nafoceno. Nevím co dál napsat, chutná božsky. Přidat fotku je samožřejmostí, díky za skvělý recept.
P.S.: perník mám spjatý s chutí medu, takže místo půlky hrnku cukru jsem dala asi 5 velkých lžic medu, jsem přesvědčená, že bude díky medu ještě vláčnější.
P.S.: perník mám spjatý s chutí medu, takže místo půlky hrnku cukru jsem dala asi 5 velkých lžic medu, jsem přesvědčená, že bude díky medu ještě vláčnější.
10. 4. 2010 09:13
bibinko-jdu dělat tento perníček - kdysi jsem jej měla taky v receptech, ale zapoměla postup i ingredience, posílám bodík - vím že je dobrý-díky za připomenutí receptu.
9. 4. 2010 18:17
Bibinko,tak jsem taky ten bombastický perník vyzkoušela a můžu všem jen doporučit,atˇ ho vyzkouší.Je fakt výýýýborný.Určitě ho budu dělat hodně často
9. 4. 2010 18:11
Janinko, odpustím i když tu mohla být, ale já jsem moc spokojená, že vám perník chutnal a to je pro mě nejlepší ohodnocení a ani ta fotka nemusí býtMáš pravdu, než se člověk dostane dolů ke komentáři, tak ho bolí ruka
9. 4. 2010 16:39
Šmankote, než já se dorolovala až dolů'' Bibi, chtěla jsem ti říct, že včera jsem dělala tady ten tvůj zázrak, který má snad rekordní počet krásných bodíků a PRÁVEM!!!! Jednoduché, skvělé!! Udělala jsem z poloviny a zapoměla dát jen půl těch prášků, takže se mi malinko drobil, ale byl hned pryč!! Vynikající chuť super buchtička!! Nahoru jsem dala čokoládovou polevu a na ni cik-cak citronovou, skvělé, fakt. Zapoměla jsem fotit, jak se mi to mohlo stát? Máš tady kupu krásných fotek, tak snad mi to odpustíš Bod už jsem ti dala dávno, takže jen pochvalu
9. 4. 2010 16:34
2 kyprici prasky? bych dala radsi jen jeden to pak nepali na jazyku
9. 4. 2010 10:26
Už ho dělám zase,během měsíce potřetí,už nic jinýho se u nás nepeče.Tenhle perník je fakt vděčnej.
8. 4. 2010 12:06
Severinko, to je dost dobrej nápad s tou polevou, to vyzkouším a máš pravdu, že když tam dám čokopolevu a nechám jí ztuhnout, tak při krájení někdy praskávyzkouším podle tebe
Vladi, jen ho udělej, určitě nebudeš litovat a sklidíš velkej úspěch
Vladi, jen ho udělej, určitě nebudeš litovat a sklidíš velkej úspěch
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1375 názorů