Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový pekáček

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento lahodný pekáček, který voní po slanině a česneku a je zjemněný smetanou.

Hodnocení receptu je 4,9 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 882 kJ /
928 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky94,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 857 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy11,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Houby očistíme a podélně rozkrojíme. Omyjeme pod vodou, dáme do misky, posolíme a posypeme kořením (na mokrých houbách lépe drží). Krok 3: Přímo v pekáčku na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou slaninu. Krok 4: Na opečenou slaninu navrstvíme houby, podle chuti dokořeníme. Krok 5: Houby proložíme nakrájeným česnekem a zalijeme smetanou. Krok 6: Pečeme odkryté, ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35-40 minut. Krok 7: Podáváme s bramborami nebo s pečivem.

TIP: Jak zamrazit přebytky hub?

Zveřejněno 16. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes jsem vyzkoušela na večeři a moc nám chutnalo, určitě zopakuji, až zase budou houby.

Skvělé 👍

:-)<3:yes::yes: to by mi moc chutnalo jen mít houby :-K

Zdenka1: Zdeni věřím,že je to dobrota,zatím jsem neměla možnost vyzkoušet,chybí mi ty houbičky:-(:-K

Skvělý recept<3, doporučuji vyzkoušet:yes:. K hříbkům jsem přidala ještě osmaženou cibulku. Rodinka si moc pochvalovala:yes::-K

Dnes udělán podruhé a to s využitím rad v komentářích. Použil jsem 1/2kg hlívy a 1/2kg žampionů. K tomu dle doporučení zde cibuli i česnek a vloženy kousky syrových brambor(1kg). Jako koření - aztecké. Opět výborné a z hub, které se dají koupit kdykoli. Pečeno v pekáčku na 180°C 1.hodinu přiklopené a pak se zálivkou šlehačkou ještě odklopené 30min. Na 150°C. <3

je to úžasné, dělám už dlouho, ale bez česneku a dávám hodně cibule na proužky, která má pak vynikající chuť s tou smetanou a houbami:-)

ja taky k tomu vrazila syrove platky brambor a navrch jsem polozila platky krkovicky... vse z jednoho pekacku.... bylo mnam !!! :-K

Dnes jsme měli k obědu, manžel nejdřív divně koukal,co to je ,a pak si přidával a moc
mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo :yes:

Dnes jsem pekla tento pekáček a moje hodnocení je na véééélikou jedničku. Přidala jsem také syrové brambory. Je to baštička.:yes::yes::yes:

Jóó, houbový pekáček, to je bomba - já to vylepšila ještě tím, že jsem k těm houbám vrazila i ty brambory - nemá to chybu, fakt vynikající jednoduchý recept;-):yes::-p

Úžasný pohled :yes::yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
houbový pekáč, houbovec recept, houbové recepty, recepty s houbami, recept houbovec, houby v pekáčku, houbový pekáč recept, recept houby, houba dutonožka, houbovypekaček, recept na houby, dutonožka, houbovej pekáček, dutonožka recept, houbařský pekáček, dutonožka recepty, pekacek, pekáček z hub, hobový pekáček, hribový pekáček

Suroviny:
houba hřib, slanina anglická, česnek, smetana ke šlehání, máslo, sůl, kmín drcený, koření grilovací

Přidat fotografie receptu