Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový pekáček

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček.

Hodnocení receptu je 4,9 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

16. 9. 2013 19:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 882 kJ / 928 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky94,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 857 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy11,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

19. 9. 2013 21:46

Alexiss: viď, dobrota:-! to zaslouží jednoznačně repete:-D:-D - díky za fotky a vyzkoušení:-))

Alexiss Alexiss

19. 9. 2013 19:56

Šmarjá, to je to dobrý!!! :-p:-p:-p
Doporučuji, je to dobrota a zase něco jiného z hub, už je většinou rozdávám. Smetana a uzený bůček trochu ruší dietní efekt hub, ale naposledy to rozhodně nebylo. Dala jsem česnek i cibuli.
S dovolením přidávám bod +:yes: a foto.

Dana61

19. 9. 2013 10:05

hříbečková fantazie:-p:yes: určitě vyzkoušejte;-)

suslajda suslajda

18. 9. 2013 14:59

No to je krása:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 9. 2013 18:28

Krásna bašta:-Ki já bych si s chutí dala,mňam:-p:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

17. 9. 2013 14:42

Musí to být dobroučké:-p:-p. Uložila jsem si recept. Ty se máš, že ti do mailu chodí takovéhle recepty. Mě maximálně na viagru nebo na hodinky:-D

Dana61

17. 9. 2013 12:11

tak tuhle dobrotu také udělám:yes::-D jenom místo česneku dám tu cibuli;-)

Masula Masula

17. 9. 2013 11:45

Super:yes:,právě je manžel na houbách tak to vyzkouším;-):-D:-K

maris maris

17. 9. 2013 09:33

To musí být vynikající:-p:yes::yes:

hanes24

17. 9. 2013 05:54

Moje chuťové buňky křičí " Já chci taky":yes::yes::yes::-)):-))

1974andrea 1974andrea

16. 9. 2013 22:13

hosta:No a vždyť je to ten tvůj stůl venku;-)

rihana

16. 9. 2013 21:56

Ano, ano, včera jsem tento recept měla v emailové poště. vyzkouším.

hosta hosta

16. 9. 2013 21:02

yanull: to já taky, ale tady jsem pekla přímo odkryté, bylo skoro ve smetaně ponořené a houby mají vody skoro jako meloun:-))

hosta hosta

16. 9. 2013 21:00

Bibinka: jo - s fotkama - byl to tento text, někdo začal asi iniciativně rozesílat
http://www.nahouby.estranky.cz/clanky/houbovy-peka...

yanull yanull

16. 9. 2013 20:49

hosta:Jitu, na tom nešupí, dnes to bylo bez cibule, příště s ní, aspoň porovnáš, co je lepší:-p. Při Tvé houbařské aktivitě můžeš mít pekáčků denně třeba 10 ;-):-):yes::-K
P.S. Já tato zapékaná jídla peču nejdříve přikrytá, dříve změknou a pak kvůli kůrčičce a barvě na vyšší stupeň nebo horkovzduch dopékám. Ve Tvém případě, přiložíš do kamen více polínek;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček

Suroviny: houba hřib, slanina anglická, sůl, kmín celý, česnek, koření grilovací, máslo, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx