Houbový pekáček

hosta Kuchařka: hosta

Houby 51 názorů

Suroviny

hříbků (podhříbky - přiměřené množství pevných hub, ne žádné měkké babky nebo kačenky - podle velikosti pekáčku)
5 dkg anglické slaniny (nebo debrecínské slaniny)
sůl
kmín
3 stroužky česneku
grilovací koření (podle vlastní chuti)
trošku másla
smetana ke šlehání (150-200 ml)
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží).

  2. Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše.

  3. V troubě vyhřáté na cca 180-200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem.

Poznámka

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 661 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový pekáček

1 2 3 4

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekáček z hub pekacek hobový pekáček hribový pekáček

Zapomněl/a jsem heslo