Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 054 kJ / 2 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 290,79 g |
| Tuky | 148,70 g |
| Vláknina | 11,65 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 8,60 g |
| Sacharidy | 31,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.
Krok 2: Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.
Krok 3: Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.
Krok 4: Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.
Krok 5: Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.
Krok 6: Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.
Zveřejněno 18. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Moje poznámka
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 13 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 2 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 4 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 12 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 12 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 12 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
debrecínská pečeně,
debrecínská omáčka,
debrecínská pečeně recept,
vepřová pečeně,
debrecínská pečeně složení,
debrecínská,
recepty debrecínská pečeně,
veprova pecene recept,
vepřová pečeňe recepty,
recepty z vepřové pečeně,
recept na vepřovou pečeni,
domácí debrecínská pečeně,
febrecinska pečeně,
recept debrecínská pečeně,
debrecínská pečeně recepty,
debrecínská pečeně-recept,
debrecínská pečeně,
omáčka debrecínská,
recept na debrecínskou pečeni,
vepřová pečeně s parkem
Suroviny:
kotleta vepřová,
párky,
cibule,
mrkev,
bulva celerová,
vývar,
bobkový list,
sádlo vepřové,
koření staročech
Komentáře (12)