Pleckové medailonky

bouma.music Kuchař: bouma.music

Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

500 g vepřového plecka
sůl
pepř
olej
hladká mouka
Na šťávu:
4-5 dkg másla
1-1,5 vřelé vody
1/2 kostky Masoxu (nebo vývar)
1-2 lžičky sojové omáčky
1/2 lžičky worchesteru
2-4 lžíce kečupu nebo protlaku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Menší plátky z plecka (zhruba o velikosti dámské dlaně) lehce naklepeme, po obou stranách mírně posolíme a opepříme.

  2. Pomázneme (mašlovačkou) po obou stranách olejem a necháme alespoň 30 minut odstát.

  3. Poté zasypeme velice mírně hladkou moukou (dělá "přípečky"), tu rozestřeme a pevně přimáčkneme.

  4. Dáme na rozpálený olej a pečeme na mírném plameni na každé straně 3-4 minuty. vVyndáme a dáme do tepla (ne do horka!).

  5. Olej z pánve opatrně slijeme, aby zůstaly výpečky a šťáva, přidáme máslo, vodu, masox, sojovku, worchester, kečup, seškrabáváme výpečky a stále mícháme, ochutnáváme, dochucujeme solí a pepřem (nepřeháníme).

  6. Povaříme 2-3 minuty a hned poléváme maso na talíři. Maso můžeme klást na brambory a případně na ně dát i volské oko s kouskem šunky nebo anglické slaniny.
    Příloha - hranolky, opečené brambory, nadrobno pokrájená cibule, hořčice, zeleninový salát.

Poznámka

Tento recept pochází z časopisu Vlasta (Muž v hrnci) a vařila ho moje mamča. Je to strašně dobrý a rychlý jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pleckové medailonky

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Až bude mít taťka po jeho přísné dietě,(je po operaci), tak za nějaký čas určitě jídlo vyzkouším, zatím si recept ukládám.:yes::yes::yes::-p:-*

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music(autor receptu)

    Majka8: Já taky už skoro nic jinýho ve svým volným čase nedělám :-D. Jo, a ještě jsem chtěl říct, že tý šťávy bylo trochu málo, nebál bych se zdvojnásobit dávku. A hlavně musím příště nahradit masox vývarem, abych se přiznal, ta chuť mě tam dost štvala a kazila mi celkový dojem jídla. Nevím, jak to tenkrát mamka dělala, že to bylo tak dobrý :-O :-D.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    bouma.music:Tak to si myslím že jsi udělal dobře:yes:,plecko určitě potřebuje delší dobu smažení a pak vaření,recept vyzkouším,foto je úžasný,ale určitě to chce delší dobu postát u sporáku:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bych si dala s chutí, a hned teď;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music(autor receptu)

    Majka8: Já to dělal od oka, ono je to jedno ;-). Ale smažil jsem to teda rozhodně dýl, než píšou a pak jsem tam do tý šťávy dal to maso ještě podusit. Člověk si to musí přizpůsobit :-).

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Majka8:nespravedlivá..pardon,nechci být na pranýři

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hezký recept,jenže ta ženská dlaň,toť otázka:-Djá mám po tatínkovi dlaň jako dřevorubec...neva, použiji dlaň dcery,ta má po tatínkovi,který má mini ručičku po mamince,holt příroda je někdy nespravedlná a to nekecám,mám větší ruku než než můj ex;-)

    Odpovědět

  • rujet rujet

    Vypadá to moc dobře, vyzkouším.:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ládi hrušky - tatínkův závin lada hruska tatinkuv zavin recepty ládi hrušky - tatínkův závin recept video recept na medailonky medailonky z plece medailonek pro muže na foto stava pod medailonky medajlonky z plecka medailonky s foto veprove medailonky worchestr medailonky na foto pro muže mnamnka z plecka tatínkův závin veprove medailonky z plecka medailonek mamince tatinkuv zavin hruska lada hruška tatínkovi vase pleckove plátky recepty ladi hrušky tatinkuv závin recepty ládi hrušky - tatínkův závin video