Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Drůbeží maso Doba přípravy: 40 minut 6 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 40 minut 6 názorů

Suroviny 3 porce

300 g krůtích prsou
1 malé jablko
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce másla
1/2 lžičky soli
1/2 kostky drůbežího bujónu
1 lžíce hladké mouky
500 ml smetany 10%
1 lžíce Francouzské zrnité hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a s trochou vody (1/2 dcl) rozmixujeme na kaši.

  2. Maso nakrájíme na malé plátky a z obou stran naklepeme. Plátky na směsi oleje a másla orestujeme z obou stran, podlijeme jablečnou kaší, osolíme a přidáme hořčici.

  3. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut (do měkka). Přidáme kousek bujónu a po jeho rozpuštění vše zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku provaříme a odstavíme. Podáváme s noky, těstovinami, nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Tématické fráze: krůtí s jablky krůtí maso s jablky kruti kousky recept krůtí maso recept krutí maso s jablky a smetanou krůtí maso s hořčicí a smetanou krůtí kousky kruti se smetanou a hořčice recept na krutí kousky krůtí s jablky kuřecí prsa s jablky a smetanou krůtí maso recepty kruti prsa se smetanou kureci se smetanou a horcici krůtí maso zapečené s jablky a smetanou krůtí maso jablky kruti maso s ořechy a jablky kruti s orechy a jablky krůtí nudličky se smetanou a jablky krůtí maso s jablky a ořechy