Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení vlastního domácího chleba nabývá na popularitě a my vám ukážeme, že to jde levně a jednoduše. Recept podle Ládi Hrušky není náročný a jeden chutný voňavý bochník vás vyjde na 12Kč.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 1. 2014 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 394 kJ / 2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2014 21:51

Jana: Ano, je trochu řidší;-)

Jana

8. 2. 2014 20:41

Dobrý den chci se zeptat jestli to těsto má být řidký ??

Acraj Acraj

6. 2. 2014 12:05

casino: No, i emaily s recepty chodí z Ameriky, tak je všechno možné. Hlavně, že nám chutná, že?;-) Kdo to ví, kdo recept poslal Hruškovi ? Já to tedy nebyla. :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 2. 2014 23:37

Katastrophe:;-)

Katastrophe

5. 2. 2014 21:17

Tak tenhle chleba už jsem dělala. Bylo to poprvé, co se mi chleba povedl :-D
A musím říct, že mi vyhovuje si večer zadělat na těsto a ráno už jen dodělat drobnosti a péct :-)

casino casino

3. 2. 2014 02:03

Acraj:
Někde jsem četl, že chleba bez hnětení k nám dorazil z Ameriky...
Je-li tedy váš, pak obdivuji váš globální potenciál:-))

Acraj Acraj

3. 2. 2014 00:30

casino: Já stejně vím, že na můj chleba nedáte dopustit...:yes:

casino casino

2. 2. 2014 21:35

Hella:
...se vám divím, že za ty roky jste si ješte nezvykla:-))
Jsem zde krátce, ale už si pomalu zvykám..., či spíše rezignuju:-//
Může se stát, že někdo vloží "duplák" ale na TOP patrně není zvykem duplicitní rcp vymazat, že:-?:-//

casino casino

2. 2. 2014 21:25

Jana Remkova:
Nepýýýše se mi to lehce, ale zde můj raport:
Z dvaceti hodnotitelů se patnáct vyjádřilo pro toho vypečenýho Hrušku :no::no::no::no::no::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
...čestný člověk prý dostojí svému slovu. Moudrý člověk prý nic neslibuje. Ale protože sliby se maj plnit nejen o Vánocích tak se zachovám, jak jsem slíbil níže...
...ale je to poprvé a naposledy:-)):-)):-))

Hella Hella (moderátorka)

2. 2. 2014 10:25

Ach jo, přesně stejný recept jsem sem zadala už před 6 roky ... http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup...
Hlavně, že chutná!

Madla

2. 2. 2014 00:43

matta:
Taktéž, droždí čerstvé, půl kostky, dvě hodiny kynutí, pak jsem:yes: srazila v míse vařečkou, další hodina kynutí, další sražení a šel do trouby. Byl vynikající.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 1. 2014 21:23

casino:Pobavil jsi mne s tou kůrkou :-D:-D. Budu moc ráda, když se ozveš, jak chlebíky dopadly;-)

casino casino

31. 1. 2014 20:48

No, občas se "seknu", ale tady jsem se přímo "uťal"
Nikdy jsem nepekl jiný chleba než z pšeničná:žitná 2:1
Peču ho 2x, 3x týdně; občas i 5ks zrazu.
Upekl jsem tedy konečně i tento "zázrak":-))
Zadělává se lépe..., těsto je jako hedvábí, snad i proto, že při stejném množství vody je řidší.
Chleba pěkně vyběhl... ale hlavně: po cca 12 hodinách je kůrka jako z plechu (pro ty co nepečou: po upečení je chleba jako kámen:-)) než vychladne, tak změkne a posléze, pokud ho neudusíte v nějakém obalu, tak kůrka opět ztvrdne). A to já tůůůze rád! A že tento chleba tu kůrku má parádní:yes::yes::yes:
Čerti mě brali, když jsem 1/4 chleba dovezl tchyňce. "Babičko, nevím jestli na ty vaše demontážní zuby nebou kůrky moc kvrdý?" "To nevadí, já je okrájím..." No, někdy bych ji s chutí zavěsil za prsty na balkon...:-))
Teď právě kynou dvě těsta: 1. podle tohoto rcp a 2. s žitnou moukou
Zítra jedeme na "úmrtí v rodině", tak mančaft nezaujatě posoudí kvalitu. Nevím, jestli ten můj pokus nebyla jen náhoda a sám jsem žádostiv, kterému dají jejich mlsné huby kytičku. Pokud bude opět tak vypečený, tak toto bude první rcp, kterému dám bodík...:-))

blanka

31. 1. 2014 18:24

eleonora:na jakém programu jste měla nastavenou pekarnu?

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 1. 2014 12:16

Blanka: Super, jsem ráda;-)

1 2 3 4 5 6 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: láda hruška recepty tn.cz recepty láďa hruška recepty ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč lada hruska domácí chleba ládi hrušky nova recepty ládi hrušky tn.cz levné recepty domácí chleba tn.cz levné recepty domácí chleba chleba podle ládi hrušky láďa hruška chleba tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky tn cz hruška recepty domaci chleb podle ladi hrusky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky recepty ladi hrusky chleba chleba ládi hrušky tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL