Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem

Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem jsou elegantní způsob, jak proměnit běžné suroviny ve sváteční pokrm. Maso se marinuje v aromatické směsi s uzeným česnekem a poté pomalu dusí společně s hříbky a řapíkatým celerem.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min bez doby marinování

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 227 kJ /
532 kcal
Bílkoviny63,21 g
Tuky19,88 g
Vláknina8,84 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy23,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehnům na pár místech uděláme nožem drobné zářezy, aby marináda mohla lépe vniknout do masa. Krok 2: Smícháme přísady na marinádu a vložíme do ní králičí stehýnka. Necháme je marinovat přes noc v chladu, ideálně je během marinování jednou otočíme. Krok 3: Druhý den očistíme řapíkatý celer a nakrájíme ho na zhruba centimetrové kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Stehna vyjmeme z marinády a obalíme plátky pršutu. Na dno pomalého hrnce rozložíme řapíkatý celer a cibuli, pokapeme trochou oleje z marinády a přidáme maso. Zasypeme sušenými houbami – bez předchozího namáčení. Přilijeme 50 ml vody a dusíme na 2. stupni po dobu 4 hodin. Krok 5: Jako příloha se hodí rýže, brambory, noky i těstoviny.

Zveřejněno 7. 2. 2014

Poznámka autorky spagetka

Vzorem mi byl recept Mirky, který přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BpGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BpGQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Ani a bylo moc dobré ;-):-p:yes::yes:

Dobrá kombinace surovin na chutnou baštu:-p:yes::-K

maria: určitě, prostě rozpusť malinko tuku (sádlo nejlépe), předehřej troubu tak na 190°C, strč do pekáčku či vhodné nádoby zabalený stehýnka a houby, peč tak při 180°C - musíš dle své trouby, stupně píšu, jak bych to dělala já ve své. Upeč skoro do měkka a hoď tam řapíkáč + cibuli a dopékej tak 10minut - teda dle chuti, my neradi rozměklou zeleninu, je to bašta :yes::yes::yes::yes:

Dobrý deň, skúste mi poradiť. Mám všetky prísady=koreniny,aj králičie stehienka, ale nemám pomalý hrniec, iba sporák a Tescoma hrnce. Dá sa tento recept pripraviť aj bez PH?
Ďakujem za rady, maria

tejaja:jo,jo skoč si tam;-);-);-);-);-)já jich mám ještě pár v mrazáku a na velikonoce už budou noví:-p:-p:-p

Stopkatý zeler mám, a v Lidli majú krásne králiky, chladené, žiadne vychrtliny. Žeby som ich dovliekla? Aj som ich mala včera v ruke a vrátila späť. Asi zajtra skočím a kúpim;-):yes:

Severinka: děkuju a bylo to moc dobré, i tys mi pomohla svým zpracováním :yes::yes:

Krásně jsi ta stehna zpracovala Ladi;-);-):-p:-p:-p:-p Bodík letí;-);-):-D

Děkuji:-K:-K:yes:

Ladi, to bude dobrota, ale jsem na tom jako Irenka, nemám ani králíka, ani řapíkatý celer ale 2.bod dávám:yes:

Určitě velká dobrota:yes::yes::yes::yes: Nemám ani stehýnka ani řapíkatý celer:-(:-(

Tématické fráze:
lada hruška - kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka láďa hruška, králičí stehna na hříbkách, králík na sušených hříbkách, kraliči stehynka s houbami, priprava kralika bez namaceni, recepty na králíka s řapíkatým celerem, namáčení králíka, kuřeci stehýnka od ládi hrušky, recepty ladi hrušky-kuřeci stehynka, tncz nova levné recepty ládi hrušky

Suroviny:
stehno králičí, pršut, celer řapíkatý, cibule, hříbky sušené, česnek uzený, rozmarýn sušený, zázvor, římský kmín mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu