Fofr zelňačka
Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a zasytí během pár minut.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 960 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,98 g |
Tuky | 0,42 g |
Vláknina | 9,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a společně osmažíme. Nakonec přidáme mletou papriku.
Krok 2: Přilijeme horkou vodu z konvice, přidáme masox a nadrobno pokrájené brambory. Osolíme, opepříme a přidáme kmín a majoránku. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Krok 3: Zelí s klobáskou povaříme zvlášť. Když jsou brambory i zelí vařené, slejeme do jednoho hrnce.
Zveřejněno 7. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlqA
Moje poznámka
Fofr zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlqA
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
zelnačka ládi hrušky,
z čeho se vyrabělo magi,
polévka hábovice,
zelňačka z hlávkového zelí,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
recepty zelnačka,
habovice-polévka,
láďa hruška zelnacka,
hábovice,
recepty ládi hrušky zelnacka,
recepty ládi hrušky fofr dort,
recept zelnacka,
recepty ládi hrušky polevka zelńačka,
zelňačka podle ládi hrušky,
hábovice recept,
fofr dort ládi hrušky,
zelńačka-recepty,
magikostka,
zelňačka top recepty od hrusky,
z čeho je magi
Suroviny:
brambory,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása,
sůl,
pepř,
majoránka,
kmín celý,
masox hovězí
Komentáře (9)
Pokud se jedná o zelí kyselé, tak se v něm brambory nikdy neuvaří, zůstanou polotvrdé. Masox se dávat nemusí stačí sůl a magi. Chuť dodá klobáska.
A v tom je rcp rafinovaný... Taky jsem na to málem skočil...
V rcp ale nestojí psáno o jaké zelí se jedná
Podle obrázku to vypadá, že bylo vařeno z hlávkového zelí a pak je to OK, ale já bych v závěru ještě okyselil, protože jinak, bez octa, je to taková ochuzená, klobásou vylepšená, Hábovice - jak se u nás říká...