Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka nakyselo se ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nX07
Moje poznámka
Polévka nakyselo se ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nX07
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 9 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 20 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 16 minutami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 1 hodinou
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 1 hodinou
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 2 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 3 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 4 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 6 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Tématické fráze:
vejce vařená ve folii,
ztracené vejce ve folii,
ztracené vejce v polévce,
zatracena vejce,
zatracené vejce,
vejce vařené ve folii,
ztracená vejce ve folii,
zastřené vejce jednoduše,
polévka ze ztracených vajec,
zastřená vejce v polévce recept,
vejce v polevce,
vařená vejce ve ve folii,
zastřené vejce ve folii,
zatracené vejce recept,
ztracená vejce jednoduse,
vodove polevky,
proč do polévky přidat na vejce,
jak na ztracená vejce v polévce,
zatracený na vejce,
ztracené vejce v igelitu
Suroviny:
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
voda,
sůl,
bobkový list,
ocet,
vejce
Komentáře (25)
Mám rád polévky. Ffšechny! Vodové i krémové. Tuto si můžete udělat podle libosti. Tentokrát byla vodová, příště bude hustější
To zatracené vejce jsem zavařil přímo v polévce, jak stojí psáno v rcp. Moc jsem nevěřil, že se podaří, ale využil jsem toho octu v rcp a vejce před stykem s polívkou krátce okoupal v naběračce v trošce octu (bílek se trošku "zatáhne") a pak šup... a vyšlo to
Upravil jsem pořadí obrázků, ale ty původní jsem ponechal, že aby bylo vidět vo čom jsme tu ffčééra vedli řeč
Milá zlatá..., píšete o igelitu? Píšete
Píšete, že to děláte stejně jako v uvedeném rcp? Píšete
Dělat zastřená vejce podle vámi uvedeného zdroje není nic neobvyklého..., ale zda je jednodušší se s nimi "pytlíkovat" (jak odkazujete vy) či vyklepnout vejce přímo do vody (jak uvádím v odkaze níže), ponechám na posouzení jiným, ale nemohu jinak než se otázat, proč něco dělat složitě, když to jde dělat jednoduše?
No, uznávám ale, že ten ne-váš způsob je vhodnější pro vejce, která už nejsou nejčerstvější
casino: napísala, ale keď ste tam dali fotku toho vajca
Nevím,co je na tom složitého,vyklepnout vejce do olejem zakápnuté folie,zavázat a vložit do vroucí vody
Nižejc píšete, že budete vařit na večeři... Až vložíte obrázek, tak já tady ta zatracená vajíčka smáznu, ju
Anna Kocikova:
Milá zlatá, vařit v IGELITU? Nikdy!!!
Ale vařte si, jak umíte...Nakonec, proč něco dělat jednoduše, když to jde dělat složitě, že?
casino mě příjde,že podle struktury bílku jsi zastřená vejce vařil v igelitu(folii)Já je tak dělávám podle zdejšího receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/28954-bylinkova-va...ale bez bylinek.
Mohl...
Třeba tady je jeden ověřený postup
http://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-ve...