Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme do většího kruhu a překrájíme na 8 trojúhelníků.
Krok 2: Připravíme maso. Přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.
Krok 3: Z masa vytvoříme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojúhelníků (viz foto). Našleháme vajíčko a potřeme obvod, aby burek po stočení pěkně držel.
Krok 4: Od široké strany, kde je maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou malé rohlíčky, nebo balíčky.
Krok 5: Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se burek pěkně prosmažil.
Krok 6: Burek můžeme upéct i v troubě. V pekáčku s vrstvou oleje. Na teplotu 200 °C do růžova.
Zveřejněno 27. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Moje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
janatka před 2 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 9 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Tématické fráze:
chorvatsky burek,
mleté maso recepty,
burek se sýrem,
těsto na burek,
burek s masem,
karbenátky z mletého masa,
burek s mletým masem,
burek se zelím,
recept na burek se sýrem,
burek recept těsto,
burka,
burek se špenátem,
burek se zelím recept,
burek se sýrem recept,
boule recept,
ovocná boule recept,
burek z listového,
karbenátky z mletého masa recept,
chorvatsky burek recept,
burek z listoveho těsta
Suroviny:
míchané mleté maso,
sýr nastrouhaný,
těsto listové,
česnek,
vejce,
olej,
pepř mletý,
tymián,
petržel,
sůl
Komentáře (110)
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
Maggi napady, brokolice...
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná.