Suroviny
Porce: záleží na apetitu,ale 4 porce určitě
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 69 023 kJ / 16 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 699,36 g |
| Tuky | 322,80 g |
| Vláknina | 1 206,05 g |
| Cholesterol | 1,65 g |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 2 566,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je zbytek čistý, také ponecháme. Do vajíčka na louhování čaje vložíme všechno koření.
Krok 2: Koleno očistíme a společně se všemi připravenými surovinami vložíme do většího papiňáku (tlakového hrnce). Zalijeme 1500 ml horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni cca 90 minut.
Krok 3: Po ochlazení hrnec otevřeme, koleno vytáhneme a necháme zchladnout. Pokud to nevydržíme, do teplého zakrojíme a plátek, nebo dva slupneme s křenem a hořčicí. Vývar přecedíme a cibuli s česnekem propasírujeme.
Krok 4: Studené koleno opatrně vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Komu vadí kůže s tukem, tak odkrojí pryč, komu nevadí, ponechá.
Krok 5: Kousek mastného nakrájíme na kostičky a v kastrolu, který je vhodný i na zapékání v troubě, na lžíci oleje osmažíme do zlatavé barvy. Podlijeme 200 ml vývaru, dochutíme solí a špetkou mletého pepře. Přidáme propasírovanou zeleninu, promícháme a poklademe plátky masa.
Krok 6: Vložíme na 15 minut do předehřáté trouby a zapékáme bez přikrytí na nejvyšší stupeň. Doba zapékání je orientační, záleží na spotřebiči, já mám plyn. Na přílohu se hodí vařené brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.
Zveřejněno 5. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Moje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recept,
vepřove vepřové koleno vařene v na cibuli,
česnekové piré,
konfitovane vepřové vepřové koleno,
pečená vepřová kolena kolik na porci,
zbytky vařeného kolene,
veprove koleno v troube,
vepřové koleno v papiňáku dopečené v troubě,
recept na vepřové koleno v papinaku,
vařené vepřové koleno v tlakovem hrnci,
vařené koleno na pivu dopečené,
bramboro cibulové piré,
vepřové koleno zapékané,
vepřové maso pečené v troubě s česnekem a cibulí,
zbytek z vařeného kolena,
zbytek kolena,
vepřové koleno spodní upéct,
konfitované vepřové koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
masox,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
magdalenka:Magduško,Ty mě vždy svým komentářem uvedeš do rozpaků
yanull: