Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína

Hledáte takovou úpravu masa, aby maso zůstalo krásně křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte ho namarinovat podle následujícího receptu. Maso je lehce pikantní a má výraznou chuť. Chutě se během marinování krásně propojí.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 221 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky50,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 7,91 g
Sůl20,07 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky. Krok 2: Z ostatních surovin umícháme marinádu. Cibuli a feferonky do marinády nakrájíme najemno. Vše přidáme k masu a promícháme. Zakryjeme a dáme do lednice. Krok 3: Necháme uležet minimálně 24 hodin. Pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z jater, jen sůl přidáme až po úpravě, ale tekuté polévkové koření a worcestr přidáme hned. Krok 4: Po naložení maso prudce orestujeme na oleji. Pak stáhneme na menší výkon a doděláme tak dlouho, aby maso bylo hotové. Doba restování se liší dle druhu masa. Krok 5: Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

TIP: Jak udělat nejlepší americké brambory

Zveřejněno 3. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle je naložený maso.

Tohle nemá s čínou nic společného

Dajda:
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století... :-D
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ;-) ale nepleťte lidem hlavu :-8
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že :-)

Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...

bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
A chutna mi i dnes;-).

bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

Opravdovy narodni "Poklad" :-//

ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

ZFranclova 14. 11. 2015 17:43
Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

nicknack 5. 5. 2013 07:51
x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

nicknack: to se pozná hned, jakmile má člověk odlišný názor, neumí vařit- to nevíte?:-O:-D

nicknack 4. 5. 2013 22:06
chocolate:myslim ze Petr ma pravdu a rozhodne nechapu jak ste poznala ze neumi varit ???

planeta:;-);-) díky

jistě dobré, pěkné foto, stojí za vyzkoušení, dávám do oblíbených:yes:

PETR:Asi holt neumíš vařit Petře..:-//Oslň nás svým receptem.

Tohle mi přijde jako čína po "česku", nejsou tam ani ingredience, který by tam být měly. Každopádně ty na asijskou kuchyni si můžete koupit na www.asian-food.cz, zrovna jsem to teď někde našel :))

Tématické fráze:
cina recept, čína z vepřového nejlepší recept, čína, recept na čínu, recepty na cinu, jak naložit maso na čínu, recepty čína, jak naložit čínu, cina recepty, recept čína, recept na dobrou cinu, recept na čínu-top recepty, jak uvařit čínu, nejlepsi recept na cinu, jak udelat cinu, dobrá vepřová čina, jak udělat dobrou cinu, jak uvarit dobrou čínu, dobrá čína, nejlepší čína recept

Suroviny:
maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, koření polévkové, sůl, cukr krystal, cibule, olej

Přidat fotografie receptu