Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína

Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min + 24 hodin odležení

35 min (35 min příprava, + 24 hodin odležení)

3. 3. 2009 13:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 221 kJ / 1 009 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky50,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 701 mg
Sodík 7,91 g
Sůl20,07 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

2. 6. 2017 12:06

Dajda: ale ved Maizena, kukuričný škrob bol dostať už strašne dááááávno, v čase nášho detstva...

casino casino

2. 6. 2017 10:42

Dajda:
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století... :-D
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka ;-) ale nepleťte lidem hlavu :-8
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že :-)

Dajda Dajda

2. 6. 2017 08:25

casino: Jasně, že byl. Nedával se do "číny", která se běžně nevařila, ale škrobilo se s ním prádlo! ;-)

casino casino

31. 5. 2017 21:16

Jj, taky si pamatuji tu hrůzu, která se používala jako náhrada sojové omáčky...;-(
No, pamatuji si také, že už i v době rozvinutého socialismu byl běžně ke koupi obyčejný škrob... ;-)

hosta hosta

31. 5. 2017 18:05

Jana Remkova: Já jsem nepsala, že tam je, naopak - že magi a worcester byla ve své době česká náhrada za nedostatkové zboží:-)

Dajda Dajda

31. 5. 2017 16:36

Jana Remkova: No právě, Petr ji taky nevidí! Je to dobré, ale "čína" to fakt není. Zvěřina, brambory a maggi nejsou právě typické čínské suroviny. :-( Ale u nás už je národním zvykem říkat každému pokrmu, v němž se opékají kousky masa, čína a každému moučníku, kde je krém a piškoty, zase tiramisu. :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2017 16:13

hosta: Sojovku tam nevidím a tahle "čína" je u nás zatím pořád nejoblíbenější ze všech "rádoby" čín ..

hosta hosta

31. 5. 2017 15:56

Petr: Tomu se opravdu zhruba před padesáti lety říkalo v ČR "Čína", v době, kdy sojovku pašovali známí ze zahraničí byla tohle dobrá improvizovaná náhrada, taky jsme to tak vařili :-D a připadali si světově ;-)

Petr

31. 5. 2017 14:01

Tohle nemá s čínou nic společného

chocolate chocolate

14. 11. 2015 20:01

bofinka:Proc tak prikra kritika?Neni to sice zadny autenicky recept, ale i ja ho znam a mam spojeny s osmdesatkami, kdy ho varila mama.
A chutna mi i dnes;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2015 19:58

bofinka: Národní asi ne, ale oblíbený určitě;-)

bofinka

14. 11. 2015 19:56

Opravdovy narodni "Poklad" :-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2015 19:44

ZFranclova: Taky ho znám už léta a je to moje nejoblíbenější maso, které se nakládá :-)

ZFranclova

14. 11. 2015 18:43

Hezký recept, znám ho. Posílám bod, protože u nás je to taky nejmilejší čína. Recept znám už asi 45 let. Možná je to opravdu z nouze - protože se tenkrát nedovážela sojová omáčka a národ si ji tedy nahradil worcestrem a maggi.
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.

nicknack

5. 5. 2013 09:51

x.XXX.x: a jooo :-D ted uz je mi to jasny, dik za vysvetleni ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cina recept čína z vepřového nejlepší recept čína recept na čínu recepty na cinu jak naložit maso na čínu recepty čína jak naložit čínu cina recepty recept čína recept na dobrou cinu recept na čínu-top recepty jak uvařit čínu nejlepsi recept na cinu jak udelat cinu dobrá vepřová čina jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu dobrá čína nejlepší čína recept

Suroviny: maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule

TopRecepty.cz

Čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWYq