Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči III

Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 3. 2009 15:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 474 kJ / 1 069 kcal
Bílkoviny82,28 g
Tuky75,57 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze připravit i den dopředu, válečky dáme na olejem potřený talíř, zakryjeme fólii nebo vlhkým ubrouskem a dáme do lednice. Pak už s tím jen hup na pánev a je to. Lze podávat i s chlebem. Dělám, když zbyde mleté maso a už ho nechci zamrazit;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

20. 3. 2009 13:10

Mirčo, konečně jsem se dostala k realizaci Tvého receptu musím ho moc pochválit. Myslím, že je to nejpovedenější čevapčiči, které jsem kdy uvařila :-). Když jsem se dcery ptala, jestli je jako v jídelně, odpověď zněla "Lepší." ;-)
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...:-))
Díky za recept.

mirca75 mirca75

7. 3. 2009 23:44

Eliz,určitě se toho neboj:-).Kdo nic nezkusí nic nezkazí,ale taky se tím pádem nic nenaučí;-)Dej pak vědět jak to dopadlo.Ale jestli se budeš držet receptíku tak vám může leda tak chutnat a o to tu jde ne?:-p:-D

Eliza Eliza

7. 3. 2009 22:28

Mirčo, tak já to zkusím, už se chystám, čevapčiči může celá moje rodina. Prostě to musím dovést k dokonalosti a "vychytat" a to Tvoje vypadá hodně dobře :-p
Děkuji za rady :-).

spagetka spagetka

7. 3. 2009 12:28

Mirče - jj - s tímhle souhlasím, napsala jsi to líp a srozumitelněji, tak nějak jsem to myslela. Pikantnější hořčicí určitě nic nezkazíš, ale s tím grilovacím opatrně, záleží od jaké je firmy, já raději dávám každé koření zvlášť (ale taky ho použiju, ale vybírám si) :-p;-)

mirca75 mirca75

7. 3. 2009 12:22

Eliz:-)já nedávám vůbec pod pokličku dojít,jen přidám tu lžíci až dvě vody-dle množství čevap.-nechám zabublat a hned vypínám.Vody opravdu jen trošku-nesmí to plavat.Pakliže děláš na středním plameni tak je musíš mít propečené i kdybys nechtěla:-D.Na pánvi to musí vypadat nahoře červený olej(barva z masa)a na dně je trošku šťávenky:-p:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2009 11:43

maris, zkus si někdy dát méně soli a přidej to grilovací koření, pak dej vědět, jestli se to aspoň trochu podobalo tomu ve školní jídelně;-) Měla jsem stejný problém s dochucením čevapčičí. Možná by to chtělo i nějakou pikantnější hořčici. Já osobně mám to jídlo moc ráda, ale pravda je, že mi chutná víc s chlebem, cibulí a hořčicí po studenu.

maris maris

7. 3. 2009 11:11

:-D Elizo, to jsme na tom stejně. Mně se taky nikdy doma nepovedlo čevapčiči jako ve školní jídelně nebo v hodpodě / radši nevědět, co do toho semleli /, ale jak chutnalo:-p:-)):-))

Eliza Eliza

7. 3. 2009 10:51

Špagetko, děkuji. :-)
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně ;-).

Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...:-p

spagetka spagetka

7. 3. 2009 10:45

Eliyo - hlavně nejprve stejnoměrně opeč a pak nech chvilku pod poklicí dojít. Časově se to špatně odhaduje, yáleží na velikosti těch válečku, ale 10 min.bz mělo stačit - po roykrojení nesmí být maso růžové!!!! Je to jen cvik, neboj a líp raději víc než jíst polosyrové mleté ;-)

Eliza Eliza

7. 3. 2009 10:36

Čevapčiči miluju, ale neumím moc dobré :-(. Tohle alespoň podle fotky vypadá báječně.
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění :-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2009 10:11

Čevapčičí se zeleninovou oblohou, cibulí, hořčicí a třeba hranolkami je luxusní jídlo, ne obyčejné, aspoň teda z mého pohledu:-p

Marta Marta

6. 3. 2009 23:39

dalo by se říci obyčejné čevapčiči, ale vypadá to tak nádherně, lákavě a tááák šťavnatě :-p

mirca75 mirca75

6. 3. 2009 16:38

:-D:-DJá si neuvědomila že si to nepíšu jen pro sebe.Omlouvám se.A pro ty co sem zabloudí
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukám:-Ovypadá to opravdu jak tajná šifra:-)).No snad už teď bude chutnat:-p:-D

spagetka spagetka

6. 3. 2009 16:19

Mirčo, recept je super, jen jsem vteřinku váhala nad zkratkou - 1 p.l. ml. - ale fakt jen vteřinku :-D:-p;-):yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cevapcici cevabcici z mleteho masa čevapčiči recept cevapcici z mleteho masa recept na čevapčiči pravé čevabčiči recept na výborné čevabčiči jake maso na cevapčiči čevapčiči recepty pravé čevabčiči z mletého masa recept cevapcici čevabčiči recept civapcici čevapčiči nebo čevabčiči čevabčiči recept cevabcici recepty cevapcici pravé čevapčiči lll jake maso na cevabcici

Suroviny: maso mleté, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, rajče cherry, tatarská omáčka, hořčice, cibule

TopRecepty.cz

Čevapčiči III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpOg