Čevapčiči III
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 474 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 75,57 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 13,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem.
Krok 2: Vytvoříme válečky libovolné velikosti.
Krok 3: Válečky vkládáme na rozehřátý olej (ne příliš rozpálený - válečky musí být ze všech stran stejnoměrně opečené).
Krok 4: Opečeme je ze všech stran, zalijeme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, ale ne stříkat.
Krok 5: Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarskou omáčkou, nakrájenou cibulí a rajčaty.
Krok 6: Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a poléváme šťávou.
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Moje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 10 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 15 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 7 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 9 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 9 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 10 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 10 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 10 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 11 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 12 hodinami
Tématické fráze:
cevapcici,
cevabcici z mleteho masa,
čevapčiči recept,
cevapcici z mleteho masa,
recept na čevapčiči,
pravé čevabčiči,
recept na výborné čevabčiči,
jake maso na cevapčiči,
čevapčiči recepty,
pravé čevabčiči z mletého masa,
recept cevapcici,
čevabčiči recept,
civapcici,
čevapčiči nebo čevabčiči,
čevabčiči,
recept cevabcici,
recepty cevapcici,
pravé čevapčiči,
lll,
jake maso na cevabcici
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
rajče cherry,
tatarská omáčka,
hořčice,
cibule
Komentáře (63)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
(Moje trouba peče méně než jiné, řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou)👍
Miri, díky
Neměla jsem jinou zeleninu než okurku, tak jsem k tomu nakrájela tu a mamka říkala, že ještě nikdy nejedla okurku s hořčicí, ale že to není špatné
přidávám zasloužený 30bod
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...
Díky za recept.
Děkuji za rady
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně
Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění