Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje výbornou chuť i atraktivní vzhled. Výsledek potěší celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Moje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Nejnovější recepty
Houbičky nakyselo
Přidáno před 40 minutami
Králičí ledvinky v rozmarýnovo-smetanové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí na víně s liškami
Přidáno před 5 hodinami
Frgál se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Houbová játra s petrželkou
Přidáno 4. 10. 2025 10:23:02
Jednohubky s lososem a se španělskou sušenou šunkou
Přidáno 4. 10. 2025 08:06:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Lida25 před 13 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 29 minutami
Nafoukané trubičky
RadekMaly před 42 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
JABR79 před 51 minutami
Podzimní kotleta
Alamatej před 1 hodinou
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Fitulka před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Fitulka před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
knihomolka před 1 hodinou
Zeleninová polévka - sytá
Fitulka před 1 hodinou
Pečená játra v alobalu
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
živáňská v troubě,
recept na živáňskou,
pečené špízy,
zivanska do pekace,
živanska na jehle,
živáňská na ohni,
živáňská jehla,
špízy pečené v troubě,
špízy v troubě,
pečený špíz,
živáňská omáčka,
recept na zivanskou peceni,
živáňská na grilu recept,
pečení špízů,
živáňská na grilu kluci v akci,
zivánska pečeně na grilu,
kluci v akci vepřové špízy,
vepřové špízy pečené,
recept na živáňskou v troubě,
živáňská na grilu
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása,
cibule,
slanina,
rajče,
lusk paprikový,
pórek,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření na steaky,
olej olivový,
houby,
játra,
chilli paprika čerstvá,
žampióny,
párky,
maso uzené,
kečup sladký,
hořčice,
tatarská omáčka
Komentáře (13)
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.