Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje výbornou chuť i atraktivní vzhled. Výsledek potěší celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Moje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 21 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 6 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 6 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 7 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 8 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 8 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 9 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 9 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 9 hodinami
Tématické fráze:
živáňská v troubě,
recept na živáňskou,
pečené špízy,
zivanska do pekace,
živanska na jehle,
živáňská na ohni,
živáňská jehla,
špízy pečené v troubě,
špízy v troubě,
pečený špíz,
živáňská omáčka,
recept na zivanskou peceni,
živáňská na grilu recept,
pečení špízů,
živáňská na grilu kluci v akci,
zivánska pečeně na grilu,
kluci v akci vepřové špízy,
vepřové špízy pečené,
recept na živáňskou v troubě,
živáňská na grilu
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása,
cibule,
slanina,
rajče,
lusk paprikový,
pórek,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření na steaky,
olej olivový,
houby,
játra,
chilli paprika čerstvá,
žampióny,
párky,
maso uzené,
kečup sladký,
hořčice,
tatarská omáčka
Komentáře (13)
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.