Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 096 kJ / 1 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,70 g |
Tuky | 94,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 755 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Krok 2: Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě. Krok 3: Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.
Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle...
U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).
Poznámka:
"Jednodušejc" už to asi ani nejde :-)
Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.
Zveřejněno 8. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Moje poznámka
Telecí (hovězí) na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7rg
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 12 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 15 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 32 minutami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 1 hodinou
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 14 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 14 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 15 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 16 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 16 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 17 hodinami
Tématické fráze:
telecí recepty,
telecí pečeně na másle,
telecí maso pomalu pečené,
pecene teleci na masle,
teleci krk,
pečený telecí krk,
telecí krk recept,
pečené telecí maso recepty,
telecí silverside,
telecí krk recepty,
telecí maso recepty,
telecí,
top recepty telecí,
recept telecí dušené,
teleci krček,
teleci recept,
recept telecí krk,
telecí maso pečené,
recepty na telecí,
recept teleci
Suroviny:
maso telecí,
máslo,
sůl
Komentáře (11)
Hotovo po 90ti minutách...
Opět dobrota, které se pečínka i z dražšího masa jen taktak vyrovná
(šťávu jsem zahustil studeným máslem
Lidi, tak to vám bylo maso... Jako máááslo
No, možná i proto, že jsem použil tajine (tažín) a nechal v troubě asi 3 hod/150°C
Roky jsem s paní casinovou ve při, že je šumafuk v čem se peče, či spíše dusí, ale asi budu muset uznat, že ten tažííín má přece jenom cosi do sebe...
Ale bašta to bude náramná