Suroviny pro 5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 79,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme.
Krok 3: Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme.
Krok 4: Pečicí mísu remosky vyložíme papírem na pečení zhruba do 2/3 výšky. Vystřižené kolečko papíru nejdříve zmuchláme do koule a pak teprve rozložíme, bude lépe držet tvar (místo papíru ale můžeme mísu vymazat sádlem, obzvlášť, pokud máme s teflonovým povrchem).
Krok 5: Do mísy rozprostřeme květákovou směs, nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30-40 minut. Čas je pouze orientační.
Krok 6: Pokud by se zdálo, že se začíná povrch připalovat, tak ho překryjeme kolečkem alobalu.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a jablečným kompotem nebo lehce nasládlým mrkvovým salátem.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Moje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Líné koláče
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 19 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové lívance
Ashelin před 32 minutami
Kuře à la husa
kimlo před 48 minutami
Kuřecí placky
nicoletee77 před 51 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 58 minutami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 1 hodinou
Kureci prsa rychlovka ...
stepiss před 1 hodinou
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 2 hodinami
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 2 hodinami
Segedínský guláš
Fitulka před 4 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 5 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny květakovy mozecek,
zapečený květák v remosce,
květákový mozeček zapečený,
květák v remosce,
květák na mozeček zapékaný,
květákový mozeček,
zapečený květák recept,
recepty z remosky,
zapékané květákový mozeček,
recepty z do remosky,
recepty v remosce,
zapečený květák s vejce v remosce,
zapečený květákový mozeček recept,
květákový mozeček to zapekany,
pečený květákovi mozecek,
kuska rice,
zapeceny mozecek,
mozeček květakovy,
zapékaný květák v remosce,
remoska recepty
Suroviny:
květák,
sůl,
pepř mletý,
slanina uzená,
sádlo,
cibule,
vejce,
strouhanka
Komentáře (13)