Suroviny pro 5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,07 g |
| Tuky | 79,70 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 826 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme.
Krok 3: Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme.
Krok 4: Pečicí mísu remosky vyložíme papírem na pečení zhruba do 2/3 výšky. Vystřižené kolečko papíru nejdříve zmuchláme do koule a pak teprve rozložíme, bude lépe držet tvar (místo papíru ale můžeme mísu vymazat sádlem, obzvlášť, pokud máme s teflonovým povrchem).
Krok 5: Do mísy rozprostřeme květákovou směs, nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30-40 minut. Čas je pouze orientační.
Krok 6: Pokud by se zdálo, že se začíná povrch připalovat, tak ho překryjeme kolečkem alobalu.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a jablečným kompotem nebo lehce nasládlým mrkvovým salátem.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Moje poznámka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 25 minutami
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 1 hodinou
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 3 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 3 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 4 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 4 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
zapeceny květakovy mozecek,
zapečený květák v remosce,
květákový mozeček zapečený,
květák v remosce,
květák na mozeček zapékaný,
květákový mozeček,
zapečený květák recept,
recepty z remosky,
zapékané květákový mozeček,
recepty z do remosky,
recepty v remosce,
zapečený květák s vejce v remosce,
zapečený květákový mozeček recept,
květákový mozeček to zapekany,
pečený květákovi mozecek,
kuska rice,
zapeceny mozecek,
mozeček květakovy,
zapékaný květák v remosce,
remoska recepty
Suroviny:
květák,
sůl,
pepř mletý,
slanina uzená,
sádlo,
cibule,
vejce,
strouhanka
Komentáře (13)