Brněnská plněná kotleta
Brněnské plněné kotlety potěší milovníky vepřového masa. Lahodné závitky plněné vaječnou náplní se šunkou a hráškem, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i oči. Na plátky nakrájené závitky vypadají na talíři úžasně a hodí se i pro slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 003 kJ / 479 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 25,28 g |
| Vláknina | 6,46 g |
| Cholesterol | 562 mg |
| Sodík | 740 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 22,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně je rozklepeme, aby nedošlo k jejich protržení. Vzniknou větší plátky masa, které se budou dobře plnit.
Krok 2: Maso osolíme a opepříme.
Krok 3: Do rozpálené menší pánve dáme lžičku másla, přidáme rozklepnutá vejce a vyrobíme klasická míchaná vejce.
Krok 4: Do vajec přidáme najemno nakrájenou šunku a hrášek. Vše smícháme, a necháme vychladit.
Krok 5: Plátky naklepaných kotlet naplníme vaječnou směsí, zabalíme a spíchneme kovovou jehlicí nebo párátky.
Krok 6: V hrnci rozpustíme lžíci vepřového sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vložíme plněné kotlety a zprudka společně opečeme.
Krok 7: Jakmile maso zezlátne, lehce jej podlijeme vývarem a dusíme doměkka asi 35 minut, aby se propojila chuť všech použitých surovin.
Krok 8: Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Omáčku lehce zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě chvíli provařit.
Krok 9: Na závěr omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a vložíme do ní hotové maso. Necháme společně prohřát a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Zveřejněno 23. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská plněná kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rN32
Moje poznámka
Brněnská plněná kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rN32
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
plnena kotleta,
plněné kotlety,
kotleta plněná recept,
plněná kotleta videorecept,
recept na plněné kotlety,
plněné kotlety recepty,
brněnská kotleta,
brnenska omacka,
plněná vepřová kotleta,
plněné vepřové kotlety,
plněná kotleta recept,
kotleta plněná,
recept vepřová kotleta plněná,
plněný kotlet,
recepty na plněné kotlety,
plněne kotlety recept,
brněnský kotlet,
recepty z brněnska,
plněné kotleta,
kotlety plněné
Suroviny:
kotleta vepřová,
cibule,
česnek,
vývar masový,
sádlo vepřové,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
hrášek mražený,
šunka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (9)