Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Antipasta

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 11. 2014 15:04

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 014 kJ / 720 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky34,22 g
Vláknina3,83 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,22 g
Sacharidy43,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Antipasta u nás byla dříve k sehnání v jednom lahůdkářství, milovala jsem ji, ale teď už jsem ji léta neviděla. Nedávno jsem si na tenhle mňamózní rybí salátek vzpomněla, zapátrala jsem na internetu, přidala trochu vlastní invence.. a výsledek vůbec není špatný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tatanka

17. 8. 2022 09:56

Antipastu jak já ji znám před cca 40ti lety prodávali v pražském bufetu Jizera na Václavském náměstí. Byla úplně super a v té době stála okolo dvou korun za deset deka. Také něco velmi podobného prodávali v konzervičce ve Vodičkově ulici prodejna Frionor.

Ivana Ch

17. 11. 2014 13:43

Danca:No vidíš, u nás z kiosku byla vážená antipasta daleko lepší než ta z konzervy.Lahůdkářství se to začalo jmenovat až později. No jo, to už je víc jak 50let.

Tom Beyk Tom Beyk

16. 11. 2014 22:14

...antipastu taky pamatuju ale mě moc nechutnala, vadila mi tam ta zelenina. Tuhle bych si docela dal:-p
maris: Chatka to byla bašta, když jsme z ní dělali salát na chlebíčky:-*:-p

maris maris

16. 11. 2014 18:25

adamos::-)), já si ji dobře pamatuju, stála opravdu 5,- korun a mívali jsme docela často z ní pomazánku. Když maminka nevěděla co k večeři, tak jsme měli chatku.:-)) Dnes je to luxusní záležitost, viděla jsem ji v ruském obchodě za 350,- Kč:-O:-)). Byla z Ruska.

adamos

16. 11. 2014 18:20

Pamatuje si některá z kuchařinek (asi dříve narozených)
na chatku v konzervě čisté krabí masíčko,stálo to 5.-k
a mám pocit že to bylo z Ruska?

Danca Danca

16. 11. 2014 09:13

casino: casino, u Vás jako vždy: nevím, jestli ten komentář brát jako pochvalu, či naopak...:-D :-D
Vzhled té konzervy si nějak nepamatuji, jen chuť... Ta vážená "antipasta" z lahůdkářství se zcela určitě, coby do vzhledu, nevyrovnala originálu, ale my jsme se po ní mohli utlouct. Olivy v ní pravděpodobně nebyly, to bych si pamatovala, protože jsem je jedla poprvé až jako dospělá a na první pokus teda nic moc...:-D

Mimochodem moje "dříve" bylo cca před 40ti lety...:-D

tejaja tejaja

16. 11. 2014 09:05

casino::yes::-D:-D:-D spráááávne. Tú mrkvu som vždy vyberala a dávala manželovi. :-D

casino casino

16. 11. 2014 02:30

Autorka v poznámce nespecifikuje kdy bylo to její "dříve":-D ale to mé "dříve" bylo evidentně dříve;-):-))

Už si moc nepamatuji co bylo včera, ale vím skoro přesně, jak před půlstoletím vypadala ta moje Antipasta: Kulatá, převážně v červené barvě vyvedená, placatá konzervička, ze které na vás po vypáčení deklu jukla celá sardinka. Hnedle vedle ní se tam placatil plátek tuňáka a mezi nimi, trošku excentricky trůnila jak pecka zelená oliva i s peckou. V rajčatovém sósu byla nakostečkovaná zelenina, dmes už bych tam asi poznal cukínu a snad i lilek, které jsem tehdy neznal. Umělecký dojem dotvářely dva hranolky: jeden mrkvový a druhý patrně celerový z řapíku - ten jsem také neznal, stejně jako tu olivu se kterou jsem se potkal prvně v životě až právě v Antipastě.
Mimochodem, tou jednou konzervičkou jsme se k večeři podělili dva a žampion v ní nebyl ani jeden!:-O
Ale je fakt, že už jsem od té doby ochutnal "Antipasty"!!! které vypadaly v reálu i hůře než zde tato "mňamka"...;-)

Ivana Ch

15. 11. 2014 20:40

Antipastu máme moooc rádi, dřívávejc jsem jí kupovala u nás v kiosku,váženou. Pak i v konzervě, ale ta už nám až tak nechutnala. Teď si jí už pár let dělám sama, hodně podobně.:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

15. 11. 2014 20:16

Danca: :-):yes: Pamätám si tú konzervu tiež, bola ozaj výborná. Fakt je škoda, že veľa dobrých vecí zmizlo.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 11. 2014 16:18

Já si nevzpomínám na antipastu, ale co už, ten Němec už sem tam taky ke mně dorazí :-D. Já si to ukládám, vypadá to božsky a já jsem rybovec obecný :-). Ty sledíky..hmmmm:-p

Danca Danca

15. 11. 2014 16:13

tejaja: ta v konzervě u nás byla málo k sehnání, ale dobrá byla!:-p Škoda, že některé mňamky zmizely v propadlišti dějin, já dodnes vzpomínám třeba na konzervu "Džuveč s tunákem", nebo tak nějak se to jmenovalo. Rýže, kousky nefalšované ryby, to všechno ve skvělé, červené šťávičce....hmmm, mňam:-p:-p:-D

tejaja tejaja

15. 11. 2014 15:54

:yes: Tiež som mala rada antipastu, mala som rada aj originál v konzerve. Ale tento recept by stál zato vyskúšať. :yes:;-)

spagetka spagetka

15. 11. 2014 15:14

Dani, na Antipastu si vzpomínám, jak píšeš, drahně to už let....vypadá to dobře ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybí antipasta konzerva antipasta džuveč s tunakem rybi konzerva antipasta chatka konzerva cikánské utopence antipasto konzerva domácí antipasta antipasta konzerva co je antipassta rybí salát - antipasta antipasto z ryby salát recept rybí antipasta konzerva domácí rybí konzerva zeleninova antipasta recepty salát antipasto rybí konzerva chatka džuveč konzerva ryby chatka rybí konzerva naložené sleďové filety

Suroviny: sleď, směs zeleninová do bramborového salátu, olivy zelené, žampióny, kečup sladký, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Antipasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ylX