Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečená marinovaná žebírka

Měkká a šťavnatá žebírka s dokřupava opečenou kůrčičkou přímo lákají k obírání masa od kosti. Výborné chuti dosáhneme marinádou z piva, rajčatového protlaku a sójové omáčky a také dlouhou dobou marinování.

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby marinování

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie246 kJ /
59 kcal
Bílkoviny0,05 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu všechny uvedené suroviny smícháme. Krok 2: Žebra ponoříme do marinády. Marinujeme 36 hodin a během té doby 3x otočíme, aby maso bylo rovnoměrně naloženo. Krok 3: Pak je přendáme na plech, zalijeme marinádou a osolíme. Krok 4: Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso několikrát přelijeme výpekem. Krok 5: Když jsou žebra měkká, odstraníme alobal a pečeme při 250 °C asi 10–15 minut, aby chytla krásnou kůrčičku. Celkový čas záleží na velikosti žeber.

TIP: Jak připravit šťavnatá vepřová žebra - rady a tipy

Zveřejněno 17. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová pečená marinovaná žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlX4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová pečená marinovaná žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlX4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

libí se mi recept, hlavně to, že nepišete kolik čeho, opravdu záleží na chuti atd, jak pišete. opět inspirace. díky a bod:yes:

Jana Remkova:Děkuji:-)

:yes::yes::yes::-p Skvěle to vypadá :-)

Tématické fráze:
marinovaná vepřová žebra pečená na medu, marinovana veprova zebra, marinovaná vepřová žebra pečená, marinované vepřové žebra, marinovaná pečená vepřová žebra, pečená žebra na medu, marinovaná žebra na medu, pečená žebra na pivu, nejlepší pečená žebra, pečená vepřová žebra na pivu, pečená žebirka, vepřová žebra marinována, pečená vepřová žebírka, marinované vepřová žebra, vepřová žebírka pečená na medu, pečene vepřove žebra, srbské žebírko recept top recepty, vepřová žebírka, marinovaná vepřova pecene na medu, pečená vepřová žebra

Suroviny:
pivo černé, protlak rajčatový, olej, omáčka sojová, med, pepř steakový, žebra vepřová, sůl

Přidat fotografie receptu