Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,65 g |
Tuky | 8,15 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 139,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve 150 ml mléka rozmícháme krupičku a oříškovou mouku a necháme chvilku odstát.
Krok 2: Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku.
Krok 3: Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Před podáváním kaši posypeme podle vlastní fantazie oříšky, semínky, kakaem nebo skořicí.
Zveřejněno 25. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicovo-oříšková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wA9J
Moje poznámka
Krupicovo-oříšková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wA9J
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 31 minutami
Jelení závitky
Přidáno před 2 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 3 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se zeleninou a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 1 minutou
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 45 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 1 hodinou
Guláš SPECIÁL
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 1 hodinou
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 2 hodinami
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 3 hodinami
Bramboračka
Susanna před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 5 hodinami
Tématické fráze:
zajíc kaše,
krupicovo jáhlová kaše,
krupička z jahlove mouky recept,
seminkova dieta,
oříšková rolka,
rýžová kaše v mlékovaru,
obyčejná rýžová kaše,
vareni v mlekovaru,
recepty oříškova sladká omacka
Suroviny:
mléko,
krupice dětská,
mouka,
cukr
Komentáře (5)
Rostlinné mléko je obecný název pro všechna "mléka", co nejsou ze zvířátek - sojové, rýžové, mandlové, ovesné, jáhlové atd atd. Pokud máš doma třeba Zajíce (myslím, že jsem ho u Tebe několikrát viděla v receptech), tak ho klidně použij.
A nealergici samozřejmě můžou použít i klasické mléko kravské. Spíš jsem tady chtěla prezentovat nápad přidat do obyčejné kaše oříšky, pozvedne ji to na úroveň skvělého dezertu!
U nás sladké kaše na jakýkoli diabetický způsob