Řezy Amaretto
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v amarettu, a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakového těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,45 g |
Tuky | 336,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, cukr a kakao. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. V případě potřeby přidáme mléko.
Krok 2: Těsto rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29 x 29 cm.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krok 4: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši a necháme vychladnout.
Krok 5: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlou kaši.
Krok 6: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další navlhčené piškoty.
Krok 7: Přikyjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.
Krok 8: Krájíme na úhledné řezy a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 17 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 12 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 13 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 14 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 14 hodinami
Maková náplň
mismi před 14 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 16 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (35)
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.