Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Líný" bůček ( téměř ) po čínsku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 319 kJ /
315 kcal
Bílkoviny12,16 g
Tuky0,74 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 7,42 g
Sůl17,00 g
Sacharidy39,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do velké mísy, přidáme všechny ingredience kromě vína a škrobu a důkladně promícháme. Krok 2: Poté vše přendáme do nádoby PH, zalijeme vínem, přiklopíme a "pomalíme" na stupeň II cca 2 hodiny. Ke konci zkontrolujeme množství tekutiny, upravíme ho případně přidáním trochy vývaru nebo vody a můžeme (ale nemusíme) zahustit troškou máčeného škrobu. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou (výborná je bílá ředkev, mrkev, čínské zelí).

Zveřejněno 1. 3. 2015

Poznámka autorky Danca

Chilli a zázvor dáme podle své chuti, já jsem použila půl lžičky chilli a asi 5 cm zázvorového kořenu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Líný" bůček ( téměř ) po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Líný" bůček ( téměř ) po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzpr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Danuško,krása:-K:-p:yes:
Líně děláno a určitě s rychlostí blesku snědeno:-*:-))

to je dobrota - dělám velmi podobně:yes::-D ale abych si mohla pochutnat i já, tak nedávám česnek;-) A pomaláč je moje druhá láska, tedy až po manželovi, že.;-)

Ivana Ch: a to je chyba,protože pomaláč je hooodně dobrá věc :-D:-)):-K

To vypadá sakra dobře,a určitě i to moc dobře chutná. Zeleninka k tomu musí být taky bájo. Pomalý hrnec nemám, zatím odolávám, říkám si že už jsem stará, tak co s ním. Hlavně se o něm nesmím zmínit před synem, ten by byl schopný hned zítra mě ho jít koupit a to já nechci.

Na loudálka nedám dopustit:yes::yes::yes::yes:, také jsem odolávala statečně, a teď si nadávám, proč mi to rozhodování trvalo tak dlouho :-D:-D:-D:-D

jarda Kadic: Jardo, taky jsem dlouho odolávala. Říkala jsem si na co pomalý hrnec, když já většinou potřebuju uvařit rychle..??!:-D:-D Nakonec jsem, na základě zdejších receptů a zkušeností druhých, podlehla a nelituju!;-):-)

“Líný“ hrnec ještě nemám.A někdy by se secsakra hodil;-)

dala bych si :-p:yes:

Dančo, má to krásnou šťávičku a podle ingrediencí to bude moc dobré;-)bod 1.

Tématické fráze:
buček po čínsku, líný hrnec, líný kuchař, veprovy bucek po cinsku, pečený bůček po čínsku, pečený bůček v pomalém hrnci, bucek v pomalem hrnci, líný hrnec recepty, vepřový bůček po po čínsku, pomalý hrnec recepty buček, nakládaný bůček po čínsku, bucek po vietnamsku, líný hrnec - recepty, bůček počínsku, bůček recepty, pomaláč, líný-pomalý hrnec, liný pomalý hrnec, vietnamské recepty top recepty, bůček v ph

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, česnek, omáčka sojová, omáčka rybí, chilli, zázvor, víno rýžové, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu