Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 67 kJ / 16 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,63 g |
Tuky | 0,04 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý, neloupaný lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a asi 30-60 minut necháme vypotit.
Krok 2: Pak opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na oleji do tmavší barvy.
Krok 3: Chvíli před koncem přidáme pepř, česnek a pokrájené chilli a dosmažíme. (Měla jsem doma jen sušené chilli, smažila jsem s lilkem téměř od začátku).
Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. Je to pikantní úprava lilku a je jen na vás, na kolik chilli si troufnete.
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek jako houby (Melanzane a funghetto )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzXX
Moje poznámka
Lilek jako houby (Melanzane a funghetto )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzXX
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 7 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 9 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 10 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 11 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit lilek,
lilky jako houby,
lilek houby,
lilek recepty,
recepty na lilek a houby,
lilek a houby,
lilek houby recept
Suroviny:
lilek,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej,
chilli,
Komentáře (6)