Suroviny
Porce: 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 770 kJ / 3 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,03 g |
Tuky | 20,93 g |
Vláknina | 40,76 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 732,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté těsto.
Krok 2: Brambory, které jsme uvařili ve slupce a vychladili, aby nebyly horké, oloupeme, nastrouháme (nahrubo či jemně) a dáme do větší mísy. Přidáme mouky, sůl, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru, vlažné mléko a nakonec i kvásek a vypracujeme těsto, které je vláčné, jemné, ale nelepí. Necháme v teple asi 45 minut kynout.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 190°C, nachystáme 2 velké plechy, které buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny lžičkou uděláme 6 hromádek, které odkládáme na moukou posypaný vál.(Celkem tedy 12 stejných dílků.) Jednotlivé hromádky rukama zpracujeme do placky a doprostřed dáme povidlovou náplň (stačí jen i povidla samotná a rozhodně jimi nešetříme) a okraje zmáčkneme k sobě, aby vznikl pěkný plněný bochánek, který položíme na plech spojem dolů. Až máme plech plný (6 bochánků), tak je jemně rukou rozmáčkneme. Potřeme olejem nebo rozpuštěným máslem a dáme na cca 25 minut péct. Mezitím připravíme i druhý plech, ovšem s rozmačkáváním na placku a maštěním počkáme, než je budeme dávat péct.
Krok 5: Vytažené necháme na plechu trochu zchladit a pak je rozřízneme ostrým nožem na půlku. Protože nežijeme v dokonalém světě, ani povidla nebudeme mít přesně napůl, takže nožem ještě lehce rozetřeme po celé ploše vdolku. Posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. No, a nezapomeneme na ten druhý plech v troubě.
Zveřejněno 7. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wNr
Moje poznámka
Pečené vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wNr
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 36 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Tématické fráze:
pečené vdolky,
slané vdolky pečené v troubě,
vdolky na plech,
jak péct vdolky,
vdolky pečené,
recept na pečené vdolky,
vdolky pečené v troubě,
vdolky,
vdolky na sucho pečené,
vdolky na plechu,
vdolky pecene na sucho,
vdolky pečené na plechu,
domácí vdolky pečené na sucho,
dolky na plech,
těsto na pečene vdolky,
pecenevdolky,
vdolky s parádou,
pecene bramborove vdolky,
vdolky pecene recept,
recept na domaci vdolky s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
brambory,
cukr moučkový,
droždí,
vejce,
sůl,
tuk hera,
mléko,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr
Komentáře (1)