Suroviny
Porce: 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 770 kJ / 3 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,03 g |
Tuky | 20,93 g |
Vláknina | 40,76 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 732,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté těsto.
Krok 2: Brambory, které jsme uvařili ve slupce a vychladili, aby nebyly horké, oloupeme, nastrouháme (nahrubo či jemně) a dáme do větší mísy. Přidáme mouky, sůl, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru, vlažné mléko a nakonec i kvásek a vypracujeme těsto, které je vláčné, jemné, ale nelepí. Necháme v teple asi 45 minut kynout.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 190°C, nachystáme 2 velké plechy, které buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny lžičkou uděláme 6 hromádek, které odkládáme na moukou posypaný vál.(Celkem tedy 12 stejných dílků.) Jednotlivé hromádky rukama zpracujeme do placky a doprostřed dáme povidlovou náplň (stačí jen i povidla samotná a rozhodně jimi nešetříme) a okraje zmáčkneme k sobě, aby vznikl pěkný plněný bochánek, který položíme na plech spojem dolů. Až máme plech plný (6 bochánků), tak je jemně rukou rozmáčkneme. Potřeme olejem nebo rozpuštěným máslem a dáme na cca 25 minut péct. Mezitím připravíme i druhý plech, ovšem s rozmačkáváním na placku a maštěním počkáme, než je budeme dávat péct.
Krok 5: Vytažené necháme na plechu trochu zchladit a pak je rozřízneme ostrým nožem na půlku. Protože nežijeme v dokonalém světě, ani povidla nebudeme mít přesně napůl, takže nožem ještě lehce rozetřeme po celé ploše vdolku. Posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. No, a nezapomeneme na ten druhý plech v troubě.
Zveřejněno 7. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wNr
Moje poznámka
Pečené vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wNr
Nejnovější recepty
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 11 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 11 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 12 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 12 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 14 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 14 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 14 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 14 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 14 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 15 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečené vdolky,
slané vdolky pečené v troubě,
vdolky na plech,
jak péct vdolky,
vdolky pečené,
recept na pečené vdolky,
vdolky pečené v troubě,
vdolky,
vdolky na sucho pečené,
vdolky na plechu,
vdolky pecene na sucho,
vdolky pečené na plechu,
domácí vdolky pečené na sucho,
dolky na plech,
těsto na pečene vdolky,
pecenevdolky,
vdolky s parádou,
pecene bramborove vdolky,
vdolky pecene recept,
recept na domaci vdolky s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
brambory,
cukr moučkový,
droždí,
vejce,
sůl,
tuk hera,
mléko,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr
Komentáře (1)