Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky

Vyzkoušejte způsob, jak si snadno připravit šťavnaté vepřové řízky. Jejich obalení je velmi snadné, protože se naklepou přímo ve strouhance, která na nich díky tomu lépe ulpí. Pak už jen rychle do vajíčka, na pánev a do trouby. Vychutnáte si je s brambory i bramborovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,4 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie129 kJ /
31 kcal
Bílkoviny1,37 g
Tuky2,21 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy1,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, které mírně osolíme a opepříme a trochu naklepeme. Krok 2: Pokládáme do strouhanky, ve které je ještě jednou naklepeme tak, abychom do nich strouhanku "nabouchali". Krok 3: Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Mezitím přivedeme vývar k varu a do něj dáme rozpustit máslo. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a vývarem přelijeme. Krok 6: Celé dáme zapéct do trouby na 30-40 minut, než se vývar zredukuje. Krok 7: Podávámse s vařenými brambory, nebo bramborovým salátem.

TIP: Bramborový salát bez majonézy

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irena Novotná 14. 10. 2015 09:25
výborné

Tyto řízky dělávám také.Opravdu mooooc dobré,prostě výborné papáníčko:yes::-p

Moc dobré. Tak tyto řízky mohu, nádherně měkké a šťavnaté. Udělujeme bodík. :-p:-p:-p

Tématické fráze:
vepřové řízky, vepřové řízky z trouby, vepřové řízky recept, vepřové řízky recepty, dobré řízky, výborné měkké vepřové řízky, řízky vepřové, vepřové řízky v troubě, vepřový řízek, recept na vepřové řízky, recepty na veprove rizky, vepřový řízek z trouby, recepty z vepřových řízků, dobrý řízek, recepty vepřové řízky, dobré vepřové řízky, jak udělat dobré řízky, veprovy rizek recept, recept na dobre řizky, recept vepřové řízky

Suroviny:
kýta vepřová, strouhanka, vejce, vývar masový, máslo, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu